«Βραχνάς» τα προσωπικά δεδομένα για τη Google

«Βραχνάς» τα προσωπικά δεδομένα για τη Google

Η εταιρεία οφείλει να γνωστοποιεί στους χρήστες ποια δεδομένα τους έχουν συλλεχθεί από την μηχανή αναζήτησης.

Η αμερικάνικη μηχανή αναζήτησης βρίσκεται και πάλι σε «διαμάχη» με τις Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, αρκετών ευρωπαϊκών κρατών, σύμφωνα με το BBC.

Όπως αναφέρει το δίκτυο, οι Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων ζητούν από την Google να γνωστοποιεί με ακρίβεια στους χρήστες ποια προσωπικά στοιχεία τους έχουν συλλεχθεί.

Οι διαφωνίες μεταξύ των Αρχών προστασίας και της Google έχουν ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2012, δίχως κανένα αποτέλεσμα έως σήμερα.

Τότε, η Google ανακοίνωσε ότι συνδυάζει δεδομένα που αντλεί τόσο από τη μηχανή αναζήτησης όσο και από τους δημοφιλείς ιστοτόπους ανταλλαγής οπτικοακουστικού υλικού YouTube, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail και χαρτών Google Maps.

Η Google δεν κρίθηκε ένοχη τελικά ότι υποκλέπτει δεδομένα όπως την κατηγορούσαν οι Αρχές ενός μεγάλου αριθμού ευρωπαϊκών κρατών, που υποστηρίζουν ότι οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να προστατέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Εκείνο που της καταλογίστηκε επί της ουσίας είναι ότι δεν γνωστοποιεί αρκετές πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα που καταχωρούνται στο σύστημά της.

Αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία άρχισαν έρευνα.

Μάλιστα, τον Ιανουάριο, η γαλλική Αρχή προστασίας δεδομένων επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στην Google.

Διαβάστε ακόμη: 

Οι κυβερνήσεις «πολιορκούν» την Google