«Η Βρετανία δεν θα ενδώσει στις απειλές των τζιχαντιστών» δηλώνει ο Κάμερον

«Η Βρετανία δεν θα ενδώσει στις απειλές των τζιχαντιστών» δηλώνει ο Κάμερον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από τις κυβερνήσεις των κρατών της G8 να μην καταβάλλουν λύτρα για την απελευθέρωση ομήρων.

Με την τακτική των Ηνωμένων Πολιτειών να μην καταβάλλουν λύτρα για την απελευθέρωση ομήρων φαίνεται να συμφωνεί ο πρωθυπουργός της Μεγ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον που δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειές της ώστε να διασφαλίσει ότι και οι άλλες χώρες της «ομάδας των 8» (G8, οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες και η Ρωσία) θα τηρήσουν τη συμφωνία τους για μη καταβολή χρημάτων.

«Η Βρετανία συνεχίζει αυτήν την πολιτική, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν αυτήν την πολιτική και θα πρέπει να υπερδιπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να εξασφαλίσουμε ότι και οι άλλες χώρες θα τηρήσουν τον λόγο τους», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Ο Κάμερον αναφερόταν στην πρωτοβουλία που είχε αναλάβει το Λονδίνο και την είχε παρουσιάσει στη σύνοδο κορυφής της G8 πέρσι το καλοκαίρι ώστε να σταματήσει η καταβολή λύτρων σε τρομοκράτες.

«Αυτό που συνέβη στους δύο μέχρι τώρα αιχμαλώτους και που μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον, είναι εντελώς αποτρόπαιο και βαρβαρικό. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα κάνουμε πίσω στον στόχο μας να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Η ομιλία του Κάμερον δόθηκε μία ημέρα αφότου το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε ένα βίντεο με τον αποκεφαλισμό του δεύτερου Αμερικανού ομήρου που κρατούσε, του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, ενώ απείλησε ότι σειρά θα έχει και ένας Βρετανός όμηρος που βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών.

Διαβάστε ακόμη:

Ομπάμα: «Το Ισλαμικό Κράτος δεν θα εκφοβίσει τις ΗΠΑ»

Αποτροπιασμός για τον αποκεφαλισμό δεύτερου Αμερικανού δημοσιογράφου