Βρετανία: Το «κρυφό» βασιλικό διαζύγιο των 111 εκατ. δολαρίων – Τα τζετ, η νταντά και η «αγάπη» για τα άλογα

Βρετανία: Το «κρυφό» βασιλικό διαζύγιο των 111 εκατ. δολαρίων – Τα τζετ, η νταντά και η «αγάπη» για τα άλογα
The wedding dress of Diana, Princess of Wales is seen on display at an exhibition entitled 'Royal Style in the Making' at Kensington Palace in London on June 2, 2021. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) Photo: AFP
Τα μηνιαία ταξίδια του ζευγαριού  κόστιζαν έως και 100.000 λίρες (126.550 δολάρια) το καθένα.

Μια περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, ιδιωτικά τζετ και πολυτελείς διακοπές βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας  δικαστικής διαμάχης για χρήματα στη Βρετανία, όπου δικαστής διέταξε ένα μέλος βασιλικής οικογένειας της Μέσης Ανατολής να καταβάλει 6 εκατομμύρια δολάρια στην εν διαστάσει σύζυγό του.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η εντολή πληρωμής ήρθε αφού ο ανώνυμος 34χρονος άνδρας υποστήριξε αρχικά ότι είχε «περιορισμένους πόρους» για να πληρώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη διάλυση του σύντομου γάμου του. Η περιουσία του στην πραγματικότητα άξιζε περίπου 111 εκατομμύρια δολάρια, είπε αργότερα, καταθέτοντας στοιχεία.

Ο δικαστής του Λονδίνου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας, γιος ενός πρώην ανώτερου υπουργού σε ένα άγνωστο έθνος της Μέσης Ανατολής, ήταν «εξαιρετικά πλούσιος».

Η ανώνυμη απόφαση, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, εξέτασε λεπτομέρειες για ένα «υπέροχο» σπίτι στο κέντρο του Λονδίνου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών και τα μηνιαία ταξίδια του ζευγαριού που κόστιζαν έως και 100.000 λίρες (126.550 δολάρια) το καθένα.

Ο δικαστής διέταξε τον σύζυγο να καταβάλει 5 εκατομμύρια δολάρια στην πρώην σύζυγό του για να πληρώσει ένα σπίτι στις ΗΠΑ, πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες για να καλύψει άλλα έξοδα και επαναλαμβανόμενες πληρωμές που περιλαμβάνουν ένα αυτοκίνητο 50.000 δολαρίων για τη νταντά των δύο παιδιών τους κάθε πέντε χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι χρηματικές «μάχες» στα αγγλικά οικογενειακά δικαστήρια παρέχουν στα άτομα το δικαίωμα της ανωνυμίας στις δημόσιες αποφάσεις σε πρώιμο στάδιο.

«Είναι απολύτως προφανές ότι ο τρόπος ζωής που απολάμβαναν η μητέρα και ο πατέρας κατά τη διάρκεια της τετραετούς σχέσης τους ήταν εξαιρετικά προνομιακό. Από κάθε άποψη, περιλάμβανε ιδιωτικά τζετ, εμπορικές πτήσεις πρώτης θέσης, στελέχωση, πολυτελείς διακοπές, αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών και τα συναφή» ανέφερε ο δικαστής στην ετυμηγορία.

Οι διαζευγμένοι μοιράζονταν την αγάπη τους για τα άλογα και είχαν γνωριστεί το 2017 σε μια ιππική εκδήλωση στις ΗΠΑ. Παντρεύτηκαν το 2018 και μετακόμισαν σε ένα ακίνητο «μέτριας αξίας» στη νοτιοανατολική Αγγλία αξίας περίπου 2,3 εκατομμυρίων λιρών.

Της αγόρασε άλογα αξίας σχεδόν μισού εκατομμυρίου δολαρίων και αναμείχθηκαν με «πάμπλουτους ιδιώτες σε όλο τον κόσμο», σύμφωνα με την απόφαση. Ο άνδρας εκτιμούσε το ετήσιο εισόδημά του σε πάνω από 5 εκατομμύρια λίρες και το ζευγάρι ξόδευε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο στον σύντομο γάμο του, κατέληξε «προσωρινά» ο δικαστής.

«Είναι πάρα πολύ πλούσιος με οποιαδήποτε κριτήρια και μπορεί να αντέξει οικονομικά τα ποσά που ζητούνται», ανέφερε ο δικαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: