Βρετανία: Το Λονδίνο επιβάλλει κυρώσεις, στοχοθετώντας ξένους προμηθευτές του ρωσικού στρατού

Βρετανία: Το Λονδίνο επιβάλλει κυρώσεις, στοχοθετώντας ξένους προμηθευτές του ρωσικού στρατού
'Sanctions' sign displayed on a phone screen and Russian flag displayed on a phone screen are seen in this multiple exposure illustration photo taken in Krakow, Poland on February 28, 2022. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιβάλει σειρά κυρώσεων από τον περασμένο Φεβρουάριο για να τιμωρήσουν τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Βρετανία επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε ιρανική εταιρία κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) και μια σειρά από άλλες ξένες επιχειρήσεις, κατηγορώντας τις ότι προμηθεύουν τις ρωσικές δυνάμεις με όπλα και εξαρτήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ουκρανίας.

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιβάλει σειρά κυρώσεων από τον περασμένο Φεβρουάριο για να τιμωρήσουν τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε 25 νέες κυρώσεις σε πρόσωπα και επιχειρήσεις στο Ιράν, την Τουρκία, τη Λευκορωσία, τη Σλοβακία, την Ελβετία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς και τη Ρωσία.

«Οι σημερινές κυρώσεις ορόσημο θα ελαττώσουν περαιτέρω το οπλοστάσιο της Ρωσίας και θα κλείσουν το δίκτυο στις εφοδιαστικές αλυσίδες που στηρίζει την αμυντική βιομηχανία του (προέδρου) Πούτιν που τώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Η ιρανική εταιρία drones Paravar Pars και επτά από τα στελέχη της, που ήδη υπόκεινται σε αμερικανικές κυρώσεις οι οποίες ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο, και δύο εταιρίες εξαγωγής μικροηλεκτρονικών που εδρεύουν στην Τουρκία είναι μεταξύ αυτών που αποτέλεσαν στόχο των βρετανικών κυρώσεων.

Η βρετανική κυβέρνηση, που έχει επιβάλει κυρώσεις σε πάνω 1.600 πρόσωπα και οντότητες από την αρχή της ουκρανικής σύγκρουσης, δήλωσε ότι ο τελευταίος γύρος κυρώσεων σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη της δράση αναφορικά με τους προμηθευτές στρατιωτικού εξοπλισμού σε τρίτες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: