Βρέθηκε η startup που μπορεί να «στριμώξει» την Tesla

Βρέθηκε η startup που μπορεί να «στριμώξει» την Tesla

Η Orison εργάζεται να παράγει ένα ενεργειακό οικιακό σύστημα μπαταρίας.

Υπάρχει μια μικρή start-up εταιρεία στην Καλιφόρνια, η οποία τείνει να γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου σε έναν αναδυόμενο και παράλληλα σημαντικό τομέα της τεχνολογίας.

Η Orison ξεκίνησε να παράγει ένα ενεργειακό οικιακό σύστημα μπαταρίας, το οποίο αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούν πολλοί καταναλωτές και επιχειρήσεις με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Παρόλο που η Orison ειναι μια μικρή επιχείρηση, υπάρχει ένα μεγάλο ενδεχόμενο να καταλήξει ως ένα νέο κύμα τεχνολογικής καινοτομίας.

Τα τελευταία δυο χρόνια λέγονται πολλά γύρω από το θέμα της εναλλακτικής ενεργειακής επανάστασης, ενώ οι αλλαγές που συμβαίνουν στην ηλιακή και την αιολική ενέργεια είναι ραγδαίες, ωστόσο μια αλλαγή στις ενεργειακές υποδομές θα ήταν ακόμη πιο συναρπαστική.

Στόχος της εταιρείας είναι να εξοικονομήσει ο κόσμος χρήματα και οι επιχειρήσεις να βελτιώσουν τα κέρδη τους.

Μέχρι σήμερα, τα πιο διάσημα συστήματα μπαταριών είναι το PowerWall της Tesla. Όποια κι εάν είναι η γνώμη σας για το σύστημα της εταιρείας, ο Έλον Μασκ παρουσίασε μια έξυπνη κίνηση στην ανάπτυξη αυτής της πλευράς της επιχείρησης, καθώς οι αναλυτές είναι θετικοί για τις ευκαιρίες στον επιχειρηματικό τομέα.

Το αντίστοιχο προϊόν της Orison είναι ένα οικιακό σύστημα το οποίο συνδέεται απευθείας στη μπρίζα. Είναι αρκετά μικρό προκειμένου να αποσταλεί στο σπίτι ή το γραφείο ενός πελάτης της FedEx και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες ή κάποιον εξοπλισμό για την εγκατάσταση. Από την άλλη, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι τα συστήματα είναι πολύ ακριβά και πολύ εξειδικευμένα για τους περισσότερους καταναλωτές.

Αυτό που κάνει την Orison μια αξιοσημείωτη εταιρεία είναι ότι το προϊόν του Έρικ Κλίντον, ιδρυτή της επιχείρησης, είναι πολύ μοναδικό και εκτός του ότι είναι εξαιρετικά εύχρηστο δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη σχέση με τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή την εγκατάσταση ενός μετατροπέα.

Ο Κλίντον εκτιμά ότι ένα τυπικό σπίτι στις ΗΠΑ θα χρειαστεί περίπου οκτώ από τις 1.600 δολαρίων μονάδες προκειμένου να διατηρήσει αρκετή ενέργεια και να λειτουργεί χωρίς να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρικό δίκτυο.

Οι αριθμοί φαίνονται συναρπαστικοί, και με βάση τις παραγγελίες που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Orison, από ιδιώτες και επιχειρήσεις, η εταιρεία κατάφερε να πωλήσει 15.000 με 20.000 μονάδες το τρέχον έτος, ενώ την επόμενη χρονιά προβλέπεται να πουλήσει 50.000 με 100.000 μονάδες, αριθμός που μπορεί να της αποφέρει 120 εκατ. δολάρια.

Βάσει αυτών των υπολογισμών, η Orison στο μέλλον θα είναι μια τεχνολογική εταιρεία δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.