Wall Street: Η Fed κράτησε το «κόκκινο» στους δείκτες

Wall Street: Η Fed κράτησε το «κόκκινο» στους δείκτες
A view of american flags at New York Stock Exhange during the coronavirus pandemic on May 20, 2020 in Wall Street, New York City. COVID-19 has spread to most countries around the world, claiming over 316,000 lives with over 4.8 million infections reported. (Market Watch)— Dow, S&P 500 weakness belie positive NYSE market breadth. (Photo by John Nacion/NurPhoto) (Photo by John Nacion / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Οι αξιωματούχοι της Fed είναι αποφασισμένοι να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό, προχωρώντας σε νέες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο διάστημα.

Απώλειες κατέγραψαν την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για τις λιανικές πωλήσεις. Η πτώση περιορίστηκε σημαντικά μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, ωστόσο στη συνέχεια, οι απώλειες διευρύνθηκαν εκ νέου.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,50% ή 172 μονάδες στις 33.979, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,72% στις 4,274 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,25% στις 12.938 μονάδες.

Οι δείκτες βρέθηκαν σε περιβάλλον αστάθειας, τόσο πριν, όσο και μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, τα οποία δείχνουν ότι οι αξιωματούχοι της Fed είναι αποφασισμένοι να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό, προχωρώντας σε νέες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, όλοι οι συμμετέχοντας συμφώνησαν ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι υποχωρούν οι πληθωριστικές πιέσεις και ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Η μετοχή της Lowe περιόρισε στο 0,47% την άνοδο του 2% που σημείωνε ενδοσυνεδριακά, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Βουτιά 8,75% κατέγραψε η μετοχή της Teladoc Health, ενώ η Weber υποχώρησε 7,09% μετά την υποβάθμισή της από τη Citi.

Σημείωσαν ότι η ισχύς της αγοράς εργασίας δείχνει ότι η οικονομική δραστηριότητα είναι ισχυρότερη από ότι φάνηκε στην αδύναμη μέτρηση του ΑΕΠ β’ τριμήνου, αυξάνοντας την πιθανότητα για ανοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ.