Watoto Africa και Hakuna Matata

Watoto Africa και Hakuna Matata

Tο 2ο Παναφρικανικό Φεστιβάλ της Αθήνας είναι γεγονός.

Watoto Africa Hakuna Matata: Τα παιδιά της Αφρικής δεν έχουν έγνοιες; Έτσι θα το αποδίδαμε σε ελεύθερη μετάφραση.

Tο Δεύτερο Παναφρικανικό Φεστιβάλ της Αθήνας είναι γεγονός. Πως; Δεν  ξέρατε καν ότι έχει υπάρξει πρώτο; Για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Η ομάδα Watoto Africa που αποτελείται από Αφρικανούς και Έλληνες, διοργανώνουν αυτό το εξαιρετικό φεστιβάλ στις 21 Σεπτέμβρη.

Στο δεύτερο Pan-African Festival θα δούμε τις Yoza Girls, τρεις κοπέλες από τη Νότια Αφρική, που θα μας τραγουδήσουν με αυτές τις πολυφωνίες που χαρακτηρίζουν την μουσική τους παράδοση, και όχι μόνο. Οι Golden Stones, νέα παιδιά δεύτερης γενιάς από τη Νιγηρία που τραγουδούν δικές τους συνθέσεις με τη συνοδεία κιθάρας. Ο Michael και ο Taff από την Τανζανία ραπάρουν, ενώ το ελληνικό συγκρότημα, Froots Salad μας ταξιδεύουν στους δρόμους του Afrobeat.

Οι Jumbo Kenya από την Κένυα θα χορέψουν και θα παίξουν κρουστά, ενώ το Ubuntu Group ,που αποτελείται από Έλληνες και Αφρικανούς (Σενεγάλη, Σιέρρα Λεόνε, Γουινέα, Ν. Αφρική) θα παρουσιάσει ένα ταξίδι σε διαφορετικές αφρικάνικες κουλτούρες μέσα από τα κρουστά, τον χορό, το τραγούδι και τα ακροβατικά.

Τέλος οι Mandela Gals, όπως  λέει και το όνομά τους είναι ένα συγκρότημα από τη Νότια Αφρική, που θα χορέψει χορούς από την φυλή των Ζούλου, φορώντας διαφορετικές παραδοσιακές ενδυμασίες και με κύριο χαρακτηριστικό την ιδιαιτερότητα των φωνών τους.

Και όλα αυτά θα γίνονται καθώς εμείς θα δοκιμάζουμε την απίθανη αφρικανική γαστρονομία, θα θαυμάζουμε τις αφρικάνικες χειροτεχνίες και ενδυμασίες και θα απολαμβάνουμε, όσο πιο ολοκληρωμένα γίνεται, ένα είδος παν-αφρικανικής κουλτούρας.

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε μόνο ένα πολυπολιτισμικό δρώμενο σαν κι αυτό μπορεί να μας χαρίσει ξανά ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

21/09/13, 17.00 – Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος, Πλ. Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη (στάση Παλαιό Τέρμα)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του Watoto-Africa.

Συνδιοργάνωση: Watoto Africa και Ε.Κ.Χ Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

Διαβάστε ακόμη:Βραβείο του ΟΗΕ για την ελληνική ταινία «Drop it»