What it takes to be admired: Οι επιδόσεις της AbbVie δίνουν την απάντηση

What it takes to be admired: Οι επιδόσεις της AbbVie δίνουν την απάντηση

H βιοφαρμακευτική εταιρεία κατάφερε και το 2018 να σημειώσει ισχυρές επιδόσεις στην έρευνα Most Admired Companies 2018.

Σήµερα, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αντιλαµβάνονται τον εαυτό τους ως κοινωνικό ηγέτη και αποφασίζουν να επενδύσουν µέρος των κερδών τους στην κοινωνία για να αντιµετωπίσουν προβλήµατα στα οποία ακόµη και οι κυβερνήσεις δεν µπορούν να δώσουν άµεσες λύσεις.

Μεταβαίνοντας από την ευκαιριακή παρέµβαση στον µακρόπνοο σχεδιασµό και από την ατοµική προσπάθεια στη συντονισµένη δράση, οι εταιρείες καταρτίζουν καινοτόµα προγράµµατα για την επίλυση πραγµατικών προβληµάτων, ανάγοντας την Εταιρική Υπευθυνότητα σε αναπόσπαστο κοµµάτι της αναπτυξιακής στρατηγικής τους.

Μια επιχείρηση σήµερα δεν κρίνεται µόνο από την ποιότητα των προσφεροµένων προϊόντων και υπηρεσιών της. Ούτε µόνο από την «υγεία» των αριθµών, που πιθανόν την κατατάσσουν στη λίστα µε τις κερδοφόρες εταιρείες στον κλάδο της.

Κρίνεται, πρωτίστως, για τις επιχειρηµατικές πρακτικές που εντάσσει στην στρατηγική της, και που φέρουν ένα ισχυρό κοινωνικό και οικονοµικό αποτύπωµα. Κρίνεται, δηλαδή, για την καινοτοµία της, για τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθεί και για το όραµά της.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν μια εταιρεία ως «αξιοθαύμαστη».

H εταιρεία AbbVie κατάφερε και φέτος να αναδειχθεί στη λίστα του Fortune «Μost Admired Companies in Greece 2018», καταφέρνοντας μάλιστα να σημειώσει την ισχυρότερη επίδοση στον κλάδο της.

Τι σημαίνει όμως να πετύχεις μια τέτοια επίδοση, για την οποία αποφασίζει η ίδια η αγορά;

Την απάντηση δίνουν οι επιδόσεις της AbbVie, μέσα από τα κριτήρια αξιολόγησης της έρευνας Most Admired Companies, που καθιέρωσε η αμερικανική έκδοση του Fortune.

Kαινοτομία

Η AbbVie επένδυσε 4,8 δισ δολάρια στην έρευνα και την ανάπτυξη (R&D) το 2017 για να ανακαλύψει και να δοκιμάσει μόρια που δυνητικά μπορεί να προσφέρουν θεραπεία σε πάνω από 1,5 δις ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συνολικά 8,8 χιλιάδες εργαζόμενοι της εταιρείας απασχολούνται σήμερα στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης.

Η καινοτομία της AbbVie προάγεται από κορυφαίους επιστήμονες και σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Ο δείκτης Productive Innovation Index (Δείκτης Παραγωγικής Καινοτομίας) της IDEA Pharma κατέταξε την AbbVie 2η μεταξύ των 30 κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών που υπήρξαν πιο επιτυχημένες στην ανάπτυξη και τη διάθεση νέων θεραπειών για τους ασθενείς.

 

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού

Οι επιστήμονες της AbbVie δημοσίευσαν 1.145 εργασίες το 2017 —στο πεδίο της ιατρικής έρευνας— δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλους να αξιοποιήσουν την επιστημονική γνώση που αναπτύσσει . Επιπλέον, η εταιρεία αναζητά διαρκώς νέες εξαιρετικές ιδέες εκτός των «τειχών» της εταιρείας μας και προσφέρει πολλές δυνατότητες σε νέους, καθώς και σε ανεξαρτήτους ερευνητές.

Διαχείριση Εταιρικών Πόρων

Το 2017, η AbbVie επένδυσε 9,6 δισ. δολάρια σε 58.000 τρίτους προμηθευτές σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, δημιουργώντας ευκαιρίες και ανάπτυξη στις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ανακάλυψη, την ανάπτυξη και τη διάθεση νέων θεραπειών στους ασθενείς.


Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

AbbVie Foundation: Το παγκόσμιο Ίδρυμα της AbbVie είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Αποστολή του είναι να συνεισφέρει θετικά στη ζωή ευάλωτων πληθυσμών σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της οικοδόμησης ισχυρών κοινοτήτων, βιώσιμων συστημάτων υγείας και αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Ίδρυμα της AbbVie κάλυψε 28 χώρες μέσω των προγραμμάτων του το 2017.

Χαρακτηριστικά-Ποιότητα Διοίκησης

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία μετράει ακόμη μια μεγάλη διάκριση, αφού κατατάσσεται στην 3η θέση της έρευνας «Best Place to Work 2018», για την κατηγορία των επιχειρήσεων με 50 έως 250 εργαζόμενους. Η AbbVie βρίσκεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο των «πρωταθλητών» με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση το 2015 και το 2017 και τη δεύτερη θέση το 2016.

Οικονοµική Ευρωστία

Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών

Οι θεραπείες της AbbVie αντιμετωπίζουν σοβαρά νοσήματα από τα οποία πάσχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, σε όλα τα στάδια της ζωής τους.

Το πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών AbbVie Care έχει στόχο τη βελτίωση της συνολική εμπειρίας των ασθενών και των θεραπευτικών τους αποτελεσμάτων. Συμβάλλει στην ενδυνάμωση και την αυτονόμηση των ασθενών, ώστε να μπορούν να κατανοούν και να διαχειρίζονται καλύτερα την πάθησή τους, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες με βάση τους τοπικούς κανονισμούς. Συνολικά το AbbVie Care μπορεί να περιλαμβάνει: εκπαίδευση ασθενών, υποστήριξη τήρησης της θεραπείας, τηλεφωνική υπηρεσία υποστήριξης από εξειδικευμένους νοσηλευτές, καθώς και παράδοση της θεραπείας κατευθείαν στον ασθενή.

Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα

*Sponsored Content