Το WhatsApp θα προσφέρει και τηλεφωνικές κλήσεις

Το WhatsApp θα προσφέρει και τηλεφωνικές κλήσεις

Η εφαρμογή μέχρι σήμερα προσφέρει τη δυνατότητα ηχογράφησης και αποστολής άμεσων μηνυμάτων ήχου, όχι όμως ζωντανών συνομιλιών.

Ένα βήμα παρακάτω φαίνεται να κάνει η δημοφιλής εφαρμογή WhatsApp, μετά την πρόσφατη εξαγορά της από το Facebook για 19 δισ. δολάρια. Μιλώντας στο Mobile World Congress, που διοργανώνεται στη Βαρκελώνη, ο διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής μηνυμάτων, Τζαν Κoυμ, ανέφερε ότι η υπηρεσία θα δίνει σύντομα τη δυνατότητα διεξαγωγής δωρεάν τηλεφωνικών κλήσεων μέσω κινητών τηλεφώνων. «Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία μέσα στο β’ τρίμηνο του 2014» σημείωσε ο κ. Κoυμ.

Αρχικά τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του WhatsApp θα έχουν οι χρήστες συσκευών με iOS και Android και στη συνέχεια θα έρθει η σειρά των Windows Phone και του Blackberry. Μέσω αυτής της ενέργειας στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας με όλους, ενώ η υπηρεσία θα είναι απλή και θα χρησιμοποιεί το λιγότερο δυνατό «bandwidth». «Για το voice calling θα χρησιμοποιούμε το ελάχιστο δυνατό εύρος ζώνης και θα το αξιοποιούμε στο έπακρο», τόνισε ο Κουμ.

Διαβάστε ακόμη: Ο μεγιστάνας του WhatsApp που κάποτε έτρωγε με κουπόνια

Μέχρι σήμερα το WhatsApp προσφέρει τη δυνατότητα ηχογράφησης και αποστολής άμεσων μηνυμάτων ήχου, όχι όμως ζωντανών συνομιλιών με τη μορφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Όσον αφορά την εξαγορά από το Facebook, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επισήμανε ότι «δεν θα αλλάξει τίποτα» στα σχέδια του WhatsApp παρά την εξαγορά του, ενώ τόνισε ότι η εφαρμογή θα παραμείνει λιτή και απλή . Νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ο αριθμός των συνδρομητών έχει φθάσει πλέον τα 465 εκατ. με τον ημερήσιο ρυθμό αύξησης να είναι τα 1,3 εκατ. χρήστες.

Διαβάστε επίσης: Έξι εναλλακτικές στο WhatsApp