White Key Villas: Μια σύμπραξη που «γεννάει» ένα κορυφαίο brand στην ενοικίαση πολυτελών βιλών

White Key Villas: Μια σύμπραξη που «γεννάει» ένα κορυφαίο brand στην ενοικίαση πολυτελών βιλών
Η Άννα Δεϊμέζη και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ιδρυτές της White Key Villas, ένωσαν τις δυνάμεις τους με την The Thinking Traveller και δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο κλάδος της φιλοξενίας.

Σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα καλείται να επανεφεύρει τον εαυτό της, να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο και να εκσυγχρονίσει το τουριστικό της προϊόν, η White Key Villas, σημείο αναφοράς και συνώνυμο της ενοικίασης πολυτελών εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα, ένωσε τις δυνάμεις της με τη The Thinking Traveller, με στόχο να προσφέρουν μια 360º εμπειρία στους πελάτες τους όσο και στους ιδιοκτήτες, εξασφαλίζοντας αποκλειστική πρόσβαση στις πιο επιθυμητές βίλες στην Ελλάδα και στην ευρύτερη Μεσόγειο, μέσω ενός μοναδικά επωφελούς επιχειρηματικού μοντέλου. Με το ποσοστό των ανθρώπων που επιθυμούν ένα high end πακέτο διακοπών να αυξάνει κατακόρυφα, η Άννα Δεϊμέζη και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ιδρυτές της White Key Villas, συνειδητοποίησαν ότι η νέα εποχή της φιλοξενίας φέρνει σημαντικές αλλαγές στα ταξιδιωτικά μοτίβα των guests του luxury και ultra luxury segment. Επιλογές εμπειριών, διάρκεια διαμονής, συνήθειες και προτιμήσεις αλλάζουν και τα brands καλούνται να προσαρμοστούν ανάλογα. Το επόμενο βήμα ήταν γι’ αυτούς μονόδρομος.

Δραστηριοποιείστε στον Τουρισμό με επιτυχία  εδώ και 14 χρόνια. Το brand White Key έγινε σημείο αναφοράς και συνώνυμο της ενοικίασης πολυτελών εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα. Ποια είναι τα συγκριτικά σας πλεονεκτήματα, που σας εδραίωσαν στην απαιτητική αγορά των luxury villas;

Πράγματι, ξεκινήσαμε τη White Key το 2008, όταν η ενοικίαση πολυτελών εξοχικών κατοικιών ήταν ακόμα στα σπάργανα, τουλάχιστον με την τωρινή της μορφή. Νομίζω ότι η επιτυχία μας ήταν ότι μπορέσαμε να «γεφυρώσουμε» το χάσμα μεταξύ της εικόνας που έβγαζε τότε η Ελλάδα προς τα έξω με αυτό που ζητούσε ο πολύ απαιτητικός πελάτης που προτιμούσε αυτόν τον τρόπο διακοπών. Δώσαμε έμφαση στον επαγγελματισμό, στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέραμε, και μάθαμε να προσέχουμε κάθε λεπτομέρεια και να προλαμβάνουμε προβλήματα πριν καν αυτά προκύψουν, κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί πιο εύκολα σε λιγότερο οργανωμένες τουριστικές δομές όπως αυτές που διαχειριζόμαστε. Και λέω «μάθαμε», γιατί είχαμε και εμείς το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί σε λάθη και αποτυχίες στην αρχή.  Η εμπειρία μας είναι αυτό που φέρνει πια τους πελάτες αυτού του επίπεδου σε εμάς.

Σε μια εποχή που ο Τουρισμός άρχισε σταδιακά  να ανακάμπτει, εσείς ενώσατε τις δυνάμεις σας με ένα διεθνές πρακτορείο της Μεγάλης Βρετανίας. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Κατ’ αρχήν, θα μου επιτρέψετε να διορθώσω τον όρο «πρακτορείο». Στην πραγματικότητα οι εταιρείες ενοικίασης πολυτελών βιλών είναι εταιρείες, με την έννοια ότι διαμορφώνουν σε σημαντικό βαθμό την εμπειρία του επισκέπτη, δεν την «πρακτορεύουν» απλώς. Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό να έχουν φυσική παρουσία εκεί που βρίσκονται οι βίλες που προσφέρουν προς ενοικίαση. Αυτήν τη στιγμή η αγορά είναι κατακερματισμένη. Δραστηριοποιούνται πολλές εταιρείες στο χώρο, συχνά και με τα ίδια σπίτια, που όμως η καθεμία δίνει διαφορετική εμπειρία στον πελάτη της. Νιώθαμε εδώ και καιρό την ανάγκη για συνένωση εταιρειών με τοπική παρουσία σε διαφορετικές χώρες ή προορισμούς και όταν γνωριστήκαμε με τους ιδρυτές της The Thinking Traveller και διαπιστώσαμε το πόσο κοινές αξίες και κοινή αντίληψη για την ποιότητα, την αισθητική, τον σεβασμό στον πελάτη έχουμε, η απόφαση έγινε εύκολη. Η ΤΤΤ έχει τα κεντρικά της στο Λονδίνο, κοντά  στους πελάτες, και ταυτόχρονα φυσική παρουσία τοπικά, όπου βρίσκονται οι βίλες της. Ο τέλειος συνδυασμός δηλαδή. Οι ιδρυτές της διαθέτουν αντίστοιχη ιστορία και εμπειρία με τη δική μας, έχοντας ξεκινήσει από τη Σικελία πριν από 20 χρόνια με το ίδιο πάθος και μεράκι που είχαμε και εμείς.

Τώρα που η ταχύρρυθμη ανάπτυξη της Ελλάδας προϋποθέτει το «scale up» των ελληνικών επιχειρήσεων, ποια είναι για εσάς, τα θετικά μιας τέτοιας σύμπραξης;

Ένας από τους κύριους στόχους της συγχώνευσής μας με την ΤΤΤ είναι να μεγαλώσουμε τη σεζόν για τις ενοικιαζόμενες τουριστικές επαύλεις που παραδοσιακά ήταν συγκεντρωμένη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι καινούργιοι μας συνέταιροι έχουν σημαντική σχετική εμπειρία από τους προορισμούς όπου δραστηριοποιούνται, με σεζόν διάρκειας πέντε-έξι μηνών. Ένας άλλος κύριος στόχος είναι να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία που προσφέρουμε στους πελάτες μας και να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στους προορισμούς όπου δραστηριοποιούμαστε. Το word of mouth είναι το καλύτερο μάρκετινγκ στη δική μας αγορά.  Οι πελάτες των βιλών, ειδικά των πολυτελών, ενισχύουν σημαντικά τις τοπικές οικονομίες, καθώς ξοδεύουν αρκετά και μάλιστα απευθείας στις τοπικές επιχειρήσεις. Σε κάποιες περιοχές, δυστυχώς, βλέπουμε εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις να κλείνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, κάτι το οποίο δυσκολεύει τις προσπάθειές μας.  Μακάρι να καταφέρουμε συλλογικά να μεγαλώσουμε τη σεζόν στην Ελλάδα, κάτι το οποίο θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο.

Ποιο είναι το νέο μοντέλο λειτουργίας που θα ακολουθήσετε και τι αλλάζει για εσάς και τους πελάτες σας  η σύμπραξη με τη The Thinking Traveller;

O πιο σημαντικός παράγοντας στην απόφασή μας ήταν το γεγονός ότι η TTT συνεργάζεται με τους ιδιοκτήτες των βιλών μόνο κατ’ αποκλειστικότητα και αυτό είναι και το μοντέλο που θα ακολουθήσουμε και εμείς.  Δουλεύοντας αποκλειστικά, αναβαθμίζουμε κατά πολύ τις υπηρεσίες που παρέχουμε τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στους φιλοξενούμενούς μας.

Οι ιδιοκτήτες έχουν πια έναν και μόνο συνεργάτη που επενδύει έμπρακτα στην προώθηση, αλλά και στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας που προσφέρει η κάθε βίλα, αυξάνοντας σημαντικά την απόδοσή της. Δουλεύοντας με κάθε σπίτι επισταμένα, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να προσφέρουμε φανταστικές εμπειρίες για τους πελάτες μας και να τους κάνουμε να θέλουν να επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Είναι άμεσος στόχος η επέκτασή σας σε χώρες του εξωτερικού και σε ποιες;

Εμμέσως η συγχώνευση αυτή αποτελεί επέκταση, καθώς πια θα προσφέρουμε βίλες και εκτός Ελλάδας: στην Ιταλία, την Ισπανία και την Κορσική. Στο μέλλον, η The Thinking Traveller | White Key θα εξετάσει σιγουρα και άλλες περιοχές με βίλες που ανταποκρίνονται στα κριτήριά μας και που έλκουν το πελατολόγιο το οποίο έχουμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια και εμπιστεύεται την κοινή πια εταιρεία μας.

Πόσο ψηλά βάζετε τον πήχυ με αυτή τη συνεργασία;

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε το κορυφαίο brand ενοικίασης πολυτελών βιλών στην Ευρώπη.

Πιστεύετε ότι θα δούμε στο μέλλον και άλλες τέτοιες συμπράξεις στον κλάδο σας;

Νομίζω ότι είναι μονόδρομος.  Αυτήν τη στιγμή μια βίλα μπορεί να εμφανίζεται στο internet σε 20 διαφορετικές εταιρίες, με διαφορετικά ονόματα, διαφορετικές τιμές και φωτογραφίες και διαφορετική εμπειρία διαμονής ανάλογα με την εταιρεία. Αυτό δεν μπορεί να είναι καλό ούτε για τον πελάτη, ούτε για την ίδια τη βίλα, ούτε για τον κλάδο.

Ποιο είναι το target group που επιλέγουν την ενοικίαση μιας πολυτελούς  βίλας, αντί για ένα ξενοδοχείο με τα services & amenities που προσφέρουν;

Τις βίλες προτιμούν συνήθως μεγαλύτερα γκρουπ από ανθρώπους με οικειότητα μεταξύ τους. Είτε πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια, ή δύο φιλικές οικογένειες, ή άτομα που εκτιμούν ιδιαίτερα την ιδιωτικότητα. Παρ’ όλα αυτά, τελευταία βλέπουμε ολοένα και διαφορετικά προφίλ πελατών να έλκονται από την ελευθερία, τον εξατομικευμένο σχεδιασμό των δραστηριοτήτων και την ποιότητα διαμονής που προσφέρουν οι βίλες.

* Φωτογραφίες: Louisa Nikolaidou

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα