Νέο Fortune: Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση της χρονιάς!

Νέο Fortune: Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση της χρονιάς!
Το νέο τεύχος του Fortune Greece κυκλοφορεί αυτή την Τετάρτη 02/03 στα περίπτερα με εξώφυλλο τον CEO της Deloitte Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσόπουλο. Δείτε τον χάρτη με τα σημεία πώλησης.

Tο 2021 όλοι συζητούσαμε για το «new normal» προσπαθώντας να προβλέψουμε το μέγεθος και το είδος των αλλαγών που επέφερε η πανδημία. Το 2022 είναι κοινή παραδοχή ότι δεν θα υπάρξει «back to normal» και ότι το «business as usual» αποτελεί παρελθόν.

Ήδη, αρκετές εταιρείες στην Ελλάδα επέδειξαν ισχυρά «αντισώματα» στην κρίση, έχοντας κάνει στρατηγικές επιλογές, πολύ πριν από την έλευση του Covid-19, και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες δείχνουν τον δρόμο της σταθερής ανάπτυξης με ενσυναίσθηση για το σήμερα και το βλέμμα στο αύριο. Στο ετήσιο αφιέρωμα Best in Business, σας παρουσιάζουμε 30 αντιπροσωπευτικές επιχειρήσεις από διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας που ξεχώρισαν το 2021, λαμβάνοντας υπόψη τη διασταύρωση ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των εταιρειών, με βάση δύο άξονες. Εταιρείες που βρέθηκαν σε κορυφαίες λίστες του Fortune Greece το 2021 και εταιρείες που παρουσίασαν πρόοδο, επενδύσεις, θετικό πρόσημο σε πωλήσεις και κέρδη το 2020-2021.

Για το 2022, το πέρασμα από την ανάκαμψη στη σταθερή ανάπτυξη είναι ο βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, με τις τελικές προβλέψεις να συγκλίνουν ότι το 2021 η ανάπτυξη θα ξεπερνά το 8% και το 2022 θα φθάσει το 5%, εφόσον η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις δεν λειτουργήσουν ως «φρένο» για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας.

Στην εφ’ όλης της ύλης αποκλειστική συνέντευξή του στον Editor in Chief του Fortune Greece Τάσο Ζάχο, ο CEO της Deloitte Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσόπουλος, αν και αισιόδοξος, επισημαίνει ότι «οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι και η κατακόρυφη μείωση επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα, με μόνη εναλλακτική το φυσικό αέριο, αναπόφευκτα θα δημιουργήσει έναν ενδιάμεσο ορίζοντα πίεσης στις τιμές, έως ότου έχουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές παραγωγής και αποθήκευσης ΑΠΕ, που θα επιταχύνουν την τεχνολογική ωριμότητα για ένα επαρκές σύστημα ενέργειας. Επιπλέον, πρέπει να συνυπολογίσουμε την επικαιρότητα, γεγονότα που συμβαίνουν τώρα, όπως η κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η άνοδος των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, που επηρεάζουν με τη σειρά τους τις τιμές του φυσικού αερίου, άρα αναπόφευκτα διαμορφώνουν και τις τιμές στον τελικό χρήστη, στον τελικό καταναλωτή. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού δεν θα γίνει άμεσα».

Αυτό επομένως που καλούμαστε  άμεσα να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι ζούμε σε μια περίοδο αλλαγών που είναι δύσκολο να τις ενσωματώσουμε στο σύνολό τους, και αυτό συμβάλλει στην αμφίθυμη αίσθησή μας για το μέλλον. Στην «πυκνή» συζήτηση με τον Γιάννη Μαστρογεωργίου, επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Προοπτικής Διερεύνησης, σας προτρέπουμε να ανιχνεύσετε τις άπειρες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας.

Τέλος το τεύχος που κυκλοφορεί περιλαμβάνει και ένα μεγάλο αφιέρωμα στην τεχνολογία (Brainstorm Tech) και σε όσα αλλάζει στη ζωή και στην καθημερινότητά μας.

*Η Αναστασία Παρετζόγλου είναι Brand Manager του Fortune Greece.

** Το νέο τεύχος του Fortune Greece κυκλοφορεί αυτή την Τετάρτη 02/03 στα περίπτερα με εξώφυλλο τον CEO της Deloitte Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσόπουλο. Δείτε τον χάρτη με τα σημεία πώλησης: