WIND: Υπερσύγχρονο δίκτυο με οικολογικές προδιαγραφές

WIND: Υπερσύγχρονο δίκτυο με οικολογικές προδιαγραφές

Από το 2010 μέχρι σήμερα η WIND έχει επενδύσει περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ σε τεχνολογικές υποδομές.

Tο περιβάλλον και η προστασία του, αποτελεί μια από τις βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND. Βασικός του στόχος, είναι να ελαχιστοποιήσει την επίδραση της εταιρίας στο περιβάλλον, δίνοντας έμφαση στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, την ανακύκλωση υλικών και την ανάπτυξη “πράσινων” δικτυακών υποδομών.

Η ενοποίηση των λειτουργιών σε κοινά συστήματα ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συνδρομητές Κινητής, Σταθερής Τηλεφωνίας και Internet από ένα, ενιαίο δίκτυο, ήταν ένας από τους τεχνολογικούς, οικολογικούς στόχους της WIND που επιτεύχθηκαν με μεγάλη επιτυχία ήδη από το 2012. Το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει διακριθεί στα Environmental Awards, ως βέλτιστη πρακτική για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία. Την ίδια χρονιά, το εκσυγχρονισμένο δίκτυο της WIND διακρίθηκε με το βραβείο “Energy Mastering Project” για τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση της λειτουργίας του.

Για πρώτη φορά φέτος η WIND συμμετείχε στο θεσμό CR INDEX σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση: Συγκεκριμένα, στο CR INDEX 2013  απέσπασε δύο διακρίσεις: στην κατηγορία SILVER, είναι η μοναδική εταιρεία που έλαβε το βραβείο Silver, με την πρώτη κιόλας συμμετοχή στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Επιπλέον, έλαβε και  την τιμητική διάκριση Best Award New Entry.

Η WIND επενδύει στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, µέσα από έργα εγκατάστασης υβριδικών συστηµάτων παραγωγής ενέργειας και εκσυγχρονισµού των δικτύων της. Έχοντας εστιάσει στη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της αλλά και στη βελτιστοποίηση της χρήσης των φυσικών πόρων, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Περιβάλλοντος, πιστοποιημένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις διεθνών προτύπων. Στόχος είναι το δίκτυο της να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ως προς την κάλυψη και την ταχύτητα και παράλληλα να είναι οικολογικό, όπως απαιτείται από ένα υπερσύγχρονο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

Τα περιβαλλοντικά οφέλητου νέου δικτύου WIND

Τα τελευταία 3 χρόνια, με την εκσυγχρονισμό του δικτύου της η εταιρεία έχει επιτύχει μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων CO2 κατά 30%.

Παράλληλα, χρησιμοποιεί Υβριδικό Σύστημα παραγωγής ενέργειας στους απομακρυσμένους Σταθμούς Βάσης επιφέροντας ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση του καταναλισκόμενου πετρελαίου.

Ο σύχρονος εξοπλισμός στους Σταθμούς Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας παρέχει τη βέλτιστη απόδοση με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Στο σύνολο ενός Σταθμού, η εξοικονόμηση ενέργειας αγγίζει το 50% εκτίμηση η οποία έχει επιβεβαιωθεί από πραγματικά στοιχεία των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το νέο εκσυγχρονισμένο δίκτυο της WIND προσφέρει άριση εμπειρία στους χρήστες του συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας. Ο νέος εξοπλισμός καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και έχει μικρότερη εκπομπή ρύπων στο περιβάλλον ενώ οι καταναλωτές απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες, μεγάλη χωρητικότητα που εξασφαλίζει ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία, χωρίς διακοπές και θόρυβο στην όποια σύνδεση, χαρακτηριστικά ενός άρτιου, υπερσύγχρονου, ταχύτατου, οικολογικού δικτύου.

Διαβάστε ακόμα:

WIND: Εδραιώνοντας τη νέα εργασιακή κουλτούρα

Το GreenBanking της Τράπεζας Πειραιώς

Τα γλυκά – «θαύματα» της Φύσις