WindowSwap: Η ιστοσελίδα που μας ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο

WindowSwap: Η ιστοσελίδα που μας ανοίγει ένα παράθυρο στον κόσμο
Photo: pixabay.com
Η ιστοσελίδα μάς επιτρέπει να μεταφερθούμε μ’ ένα μόνο «κλικ» σε μία άλλη χώρα, κοιτώντας το παράθυρο ενός κατοίκου της.

Αν ρωτήσουμε ένα μικρό παιδί τι θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει, θα μας απαντήσει όλο αφέλεια πως «θα γυρίσω ολόκληρο τον κόσμο». Το ίδιο λέγαμε και εμείς. Μεγαλώνοντας, είδαμε πως αυτό δε γίνεται. Σχεδιάζουμε ορισμένες εκδρομές το χρόνο, αλλά πάντα θα υπάρχει κάτι που δε θα έχουμε δει. Ειδικά τώρα, λόγω της πανδημίας, γνωρίζουμε πως θα αργήσουμε να βγούμε έξω από τη χώρα μας και ήδη ανυπομονούμε να έρθει η στιγμή που θα μπούμε στο αεροπλάνο με ασφάλεια, έτοιμοι για νέα ταξίδια. Μέσα μας, έχει δημιουργηθεί ένα κενό, αδύνατο να γεμίσει.

Αυτή μας την ανάγκη για εξερεύνηση, έρχεται να καλύψει η ιστοσελίδα WindowSwap. Μας επιτρέπει να μεταφερθούμε μ’ ένα μόνο «κλικ» σε μία άλλη χώρα, κοιτώντας το παράθυρο ενός κατοίκου της. Μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει αυτήν ακριβώς τη στιγμή- τους περαστικούς, τα αυτοκίνητα στο δρόμο, τον αέρα να φυσάει.

Μάλιστα, αν θέλουμε, έχουμε τη δυνατότητα να δείξουμε κι εμείς τη θέα από το δικό μας παράθυρο, σε κάποιο συνάνθρωπό μας από την άλλη άκρη της γης.

Περνώντας μερικά λεπτά στο WindowSwap, θα νιώσουμε πως ταξιδεύουμε.