WSJ: Η Apple ετοιμάζει δικό της τσιπ για τα data center τεχνητής νοημοσύνης

WSJ: Η Apple ετοιμάζει δικό της τσιπ για τα data center τεχνητής νοημοσύνης
(FILES) An Apple logo is seen on the outside of an Apple store as new iPhones are released for sale in San Francisco, California on September, 22, 2017. Apple reported modestly higher quarterly profits August 3 despite another dip in revenues, as a record performance in services offset lower iPhone sales. Profits for Apple's third fiscal quarter were $19.9 billion, up 2.3 percent from the year-ago period. Revenues again declined, this time by 1.4 percent. (Photo by Josh Edelson / AFP) Photo: AFP
Στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Apple στον σχεδιασμό τσιπ για την υποδομή διακομιστών της.

Η Apple αναπτύσσει το δικό της τσιπ για να «τρέξει» λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης σε κέντρα δεδομένων, ανέφερε τη Δευτέρα η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία η οποία έχει μείνει πίσω από τους ανταγωνιστές της στην τεχνητή νοημοσύνη, έχει αποφύγει τις ερωτήσεις σχετικά με τα σχέδιά της για την τεχνολογία.

«Συνεχίζουμε να αισθανόμαστε πολύ αισιόδοξοι για την ευκαιρία μας στη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη και κάνουμε σημαντικές επενδύσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ σε συνέντευξή του στο Reuters.

Το έργο, με την εσωτερική κωδική ονομασία Project ACDC (Apple Chips in Data Center), στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Apple στον σχεδιασμό τσιπ για την υποδομή διακομιστών της.

Το Project ACDC βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά είναι άγνωστο αν και πότε θα παρουσιαστεί το έργο, σύμφωνα με την WSJ

Για το τσιπ του διακομιστή της Apple, το στοιχείο θα επικεντρωθεί πιθανότατα στην εκτέλεση μοντέλων AI, γνωστών και ως συμπερασμάτων, και όχι στην εκπαίδευση μοντέλων AI.

Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. για να σχεδιάσει και να ξεκινήσει την παραγωγή τέτοιων τσιπ, ανέφερε η WSJ, προσθέτοντας ότι παραμένει αβέβαιο αν οι δύο εταιρείες έχουν αποδώσει ένα οριστικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com