Χάκαραν τον συνιδρυτή του ethereum – Ζημιά κοντά στα 700.000 δολάρια για τα θύματα

Χάκαραν τον συνιδρυτή του ethereum – Ζημιά κοντά στα 700.000 δολάρια για τα θύματα
epa06867816 Russian-Canadian programmer Vitalik Buterin, founder and inventor of the Ethereum mining network and software development platform, along with the associated Ether (ETH) cryptocurrency, speaks at a blockchain event in Zug, Switzerland, 06 July 2018. EPA/VALENTIN FLAURAUD Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι απάτες με μεγάλα χρηματικά ποσά δεν είναι κάτι καινούργιο στον χώρο των ψηφιακών assets.

Θύμα επίθεσης από χάκερ έπεσε ο συνιδρυτής του ethereum, Βιτάλικ Μπούτεριν, το Σάββατο, οδηγώντας σε απώλειες 691.000 δολαρίων την κοινότητα των cryptos.

Σύμφωνα με το businnesinsider.com, ένας χάκερ απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό του Μπούτεριν στο X (τέως Twitter) και πόσταρε κακόβουλο link «μεταμφιεσμένο» ως δωρεάν αναμνηστικό NFT –non fungible token– από την εταιρεία λογισμικού Consensys. Οι χρήστες που έκαναν κλικ στο link και συνέδεσαν τα ψηφιακά τους πορτοφόλια σε μια προσπάθεια να «εξορύξουν» ένα NFT, αντ’ αυτού τα χρήματά τους αποστραγγίστηκαν.

Η εταιρεία ερευνών blockchain ZachXBT διαπίστωσε ότι ο χάκερ αποκόμισε συνολικά περίπου 691.000 δολάρια, αν και ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι γνωστός.

Η ανάρτηση έχει έκτοτε διαγραφεί και αρκετοί χρήστες του X την επισήμαναν σε άλλους χρήστες της πλατφόρμας, προειδοποιώντας ότι πρόκειται για χάκερ.

Όσο για τον Μπούτεριν, δεν έχει σχολιάσει το θέμα ούτε έχει δημοσιεύσει κάτι στο X από τότε που συνέβη το hack.

Σημειώνεται πως οι απάτες με μεγάλα χρηματικά ποσά δεν είναι κάτι καινούργιο στον χώρο των ψηφιακών assets.

Το 2022 οι χάκερς απέσπασαν 3,8 δισ. δολάρια, με τις ομάδες χάκερς που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα να πρωτοστατούν με όγκο ρεκόρ κλοπής. Μεταξύ των μεγαλύτερων ήταν η Lazarus Group, η οποία ήταν βασικός παίκτης στο διαβόητο hack της Axie Infinity ύψους 620 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: businessinsider.com