Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας

Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας
Καταναλωτές πραγματοποιούν τα ψώνια τους στην οδό Ερμού, Αθήνα, Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2024. Ξεκίνησαν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις και θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές.

Σε εξέλιξη είναι οι χειμερινές εκπτώσεις και ως εκ τούτου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια θα είναι την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας τους είναι 11:00 – 18:00, ενώ για τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα από τις 11:00 έως τις 20:00.

Τα σούπερ μάρκετ δεν ακολουθούν το λιανεμπόριο και θα παραμείνουν κλειστά.

Η δεύτερη Κυριακή, που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα είναι στις 21 Ιανουαρίου 2024.

Σημειώνεται ότι οι εκπτώσεις, που ξεκίνησαν στις 8 Ιανουαρίου, θα έχουν ισχύ έως τις 29 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειμερινές εκπτώσεις: Τι να προσέχουν οι καταναλωτές 

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (eeke.gr) έχει δώσει στη δημοσιότητα πέντε κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).
  • Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής. Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.
  • Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσετε να το επιστρέψετε ή να το αλλάξετε, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: