Ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά – Χωρίς ελλείψεις διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας

Ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά – Χωρίς ελλείψεις διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας

Η φετινή χρονιά αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Σε ετοιμότητα είναι τα σχολεία της χώρας, για να υποδεχθούν τους μαθητές τους. Τέρμα, λοιπόν, το διάλειμμα για μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, τα… κεφάλια μέσα.

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480.

Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Εξάλλου, από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε’ Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α’ Λυκείου, τα Γαλλικά της Β’ Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β’ Λυκείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ