Ξεκινά τη Δευτέρα το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων

Ξεκινά τη Δευτέρα το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των βουλευτών στη Βουλή, Αθήνα, Σάββατο 03 Οκτωβρίου 2015. Οι βουλευτές όπως πάντα, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να δώσουν πολιτικό ή θρησκευτικό (χριστιανικό ή μουσουλμανικό) όρκο. Ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές των οκτώ κομμάτων που εκλέχθηκαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπροσωπεύεται από 145 βουλευτές, η ΝΔ από 75, η Χρυσή Αυγή από 18, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) θα εκπροσωπείται από 17 βουλευτές, το ΚΚΕ έχει εκλέξει 15, το ΠΟΤΑΜΙ 11, οι ΑΝΕΛ 10 και η Ένωση Κεντρώων 9 βουλευτές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ICON POOL/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ/POOL

Την Τετάρτη τα μεσάνυκτα ολοκληρώνεται η διαδικασία με την παροχή ψήφου επιστοσύνης.

Ξεκινά την προσεχή Δευτέρα η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως τον μόνο ομιλητή την πρώτη ημέρα της τριήμερης διαδικασίας.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Οκτωβρίου, οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς.

Την Τετάρτη θα λάβουν το λόγο επί των προγραμματικών δηλώσεων και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης , οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.