Ξεκινάει ο κινηματογραφικός μαραθώνιος στο Άστυ

Ξεκινάει ο κινηματογραφικός μαραθώνιος στο Άστυ

Το φετινό Ταινιόραμα έρχεται με 168 ταινίες που θα δώσουν άλλο νόημα στις επόμενες 8 εβδομάδες. 

Το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό ραντεβού για τον μαραθώνιο ταινιών, βρίσκεται προ των πυλών. Με 168 επιλεγμένες ταινίες, οι οποίες θα προβληθούν σε διάστημα 56 ημερών, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει «διαμάντια» της 7ης τέχνης για 8 εβδομάδες.

Το φετινό Ταινιόραμα στο Άστυ, περιλαμβάνει θεματικά αφιερώματα: στον Σύγχρονο Καναδικό Κινηματογράφο, στην Ιταλική Σάτιρα, στον Βαλκανικό Κινηματογράφο, στον Ανεξάρτητο Αμερικανικό Κινηματογράφο, στο Αγγλικό Σινεμά καθώς και αφιερώματα σε δημιουργίες από την Πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Γαλλική Κουλτούρα και τη Μέση Ανατολή.

Ενώ ταυτόχρονα σε περίοπτη θέση θα βρίσκονται τα αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες όπως: Λουίς Μπουνιουέλ, Φρανσουά Τρυφώ, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ντάριο Αρτζέντο, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Φεντερίκο Φελίνι, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Λουκίνο Βισκόντι, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Τσαν-γουκ Παρκ, αλλά και στην ηθοποιό Μελίνα Μερκούρη, καθώς φέτος συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από τον θάνατο της.

Από το «χρονοντούλαπο» βγαίνουν οι ταινίες: «Παράνομο κρεβάτι» του Φρανσουά Τρυφό, «Ναυαγοί» ή «Σωσίβια λέμβος» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Τέσσερις μύγες σε πράσινο βελούδο» του Ντάριο Αρτζέντο και «Καλώς ήλθατε στο κουκλόσπιτο» του Τοντ Σόλοντζ καθώς και το  «Τοπ καπί» η ταινία της Μελίνας Μερκούρη, η οποία λόγω κόστους δικαιωμάτων δεν παίχθηκε στο πρόσφατο επετειακό αφιέρωμα της Ταινιοθήκης.

Το Ταινιόραμα 2014 στο Άστυ (Κοραή 4, Αθήνα) θα διαρκέσει από τις 15 Μαΐου έως τις 9 Ιουλίου. Οι τρεις ημερήσιες προβολές κοστίζουν 6 ευρώ ενώ διατίθεται και κάρτα για όλη τη διάρκεια του «Ταινιοράματος» με 40 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του Κινηματογράφου Άστυ στο Facebook: http://www.facebook.com/astycinema

Διαβάστε ακόμα:

Μια περιπέτεια με φόντο την Ελλάδα

Όταν ο Frank Underwood συνάντησε το Call of Duty

H ατζέντα της εβδομάδας