Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο του Spotify στο Χρηματιστήριο;

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο του  Spotify στο Χρηματιστήριο;

Θα είναι αυτή η πρώτη μεγάλη εταιρεία που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2018;

Το Spotify, η γνωστή εταιρεία streaming μουσικής, μπορεί να μπει στο χρηματιστήριο σε ένα χρόνο από τώρα, είπε στο Reuters μια πηγή με γνώση του ζητήματος.

Αυτό συνέβη λίγες μόνο μέρες αφότου ο συνιδρυτής του Spotify, Μάρτιν Λόρεντζον, είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Σουηδίας ότι τα σχέδια της εταιρείας δεν περιλαμβάνουν το να μπει στο χρηματιστήριο.

Τον περασμένο μήνα το Reuters ανέφερε ότι η Spotify, σε συνεργασία με τις επενδυτικές τράπεζες Morgan Stanley, Goldman Sachs Group Inc. και Allen & Co., θα είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2018.

Ο Λόρεντζον είπε ότι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια, αλλά η πηγή ανέφερε στο Reuters ότι η είσοδος στο χρηματιστήριο «θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε 12 μήνες από τώρα».

Και το ίδιο το Spotify επιβεβαίωσε ότι το χρηματιστήριο παραμένει μια εν δυνάμει επιλογή για την ίδια.

«Ο Μάρτιν είναι ο συνιδρυτής μας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου αλλά δεν είναι εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας. Το Spotify δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη οριστικών σχεδίων για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Αυτό παραμένει μια από τις δυνητικές επιλογές μας» ανέφερε σε δήλωση την Παρασκευή.

Ο Λόρεντζον, ο οποίος είναι από τους βασικούς μετόχους στο Spotify, είπε στο σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό Ekot ότι η εταιρεία «δεν έχει πάει πουθενά και δεν έχει σχεδιαστεί τίποτα σχετικό».

«Δεν λέω ότι αυτό είναι μια ψεύτικη είδηση, αλλά τα μισά απ’ όσα γράφουν τα μέσα ενημέρωσης είναι συνήθως σωστά και τα άλλα μισά δεν είναι» είπε.

Το Spotify, η αξία του οποίου αποτιμάται στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε ζημιές 173 εκατομμυρίων ευρώ το 2015, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε η μητρική της εταιρεία holding με έδρα στο Λουξεμβούργο.