Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκινούν σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Σήμερα το πρωί στις 11 θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, η πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στη δοξολογία ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από τις 19 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στη διάρκεια του γεύματος που παραθέτει ο διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής, στη 1.30 το μεσημέρι στη Λέσχη Αξιωματικών.

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Αύριο στις 11 το πρωί ο κ. Παπούλιας θα εγκαινιάσει στο Διοικητήριο έκθεση κειμηλίων που διοργανώνει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με τίτλο Το ’40 έτσι πολεμήσαμε. Αύριο στις 11, επίσης, θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί και ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ηδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα οποία θα ισχύσουν μέχρι και την παρέλαση της Δευτέρας με τη συμμετοχή περίπου 3.000 αστυνομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Ο «Σαλονικιός» πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου