Ξεκινούν σήμερα οι επανασυνδέσεις ρεύματος

Ξεκινούν σήμερα οι επανασυνδέσεις ρεύματος

Κλιμακωτή η επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος για τους καταναλωτές, ώστε να καλυφθεί το κόστος των επανασυνδέσεων.

Από σήμερα ξεκινούν οι επανασυνδέσεις ρεύματος, και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της άλλης εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία και των αιτήσεων επανασύνδεσης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Μιλώντας στον ANT1, ο Σ. Κεδίκογλου είπε ότι θα υπάρξει επιβάρυνση όλων των λογαριασμών της ΔΕΗ «κατά μέσο όρο» με 50 λεπτά του ευρώ τον χρόνο, για την επανασύνδεση ρεύματος σε 10.000-15.000 οικογένειες που, λόγω οικονομικής αδυναμίας, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ στην περίπτωση που οι οικογένειες είναι περισσότερες, η επιβάρυνση θα φθάσει «το πολύ» έως 1 ευρώ.

Η επιβάρυνση θα γίνει κλιμακωτά, ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι το 60% από αυτές τις 350 χιλιάδες υποθέσεις διακοπής ρεύματος έχει επανασυνδεθεί μετά από ρύθμιση οφειλών.

Διαβάστε ακόμη: Τα βήματα για την ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς ομάδες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σ. Κεδίκογλου, στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι ενταγμένες περίπου 500.000 οικογένειες. Όποιοι εκ των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου θελήσουν να κάνουν ρύθμιση χρεών στο μέλλον, αυτό θα γίνεται με ευνοϊκότερους όρους, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε πως με υπεύθυνη δήλωση προς τη ΔΕΗ, οι πολίτες που έμειναν άνεργοι μέσα στο 2013 θα μπορούν να εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο. Επιπλέον, υπεύθυνη δήλωση για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο μπορούν να κάνουν και εκείνοι των οποίων τα εισοδήματα έχουν υποστεί μέσα το 2013 μείωση τέτοια, που να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ, θα πρέπει να προσέλθουν από σήμερα και έως την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στα επτά σημεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη, του δήμου Αθηναίων.

Οι δημότες, που έως την 1η Νοεμβρίου έχουν ενταχθεί στις κοινωνικο-προνιακές δομές του δήμου, θα πρέπει να προσέλθουν με την ταυτότητά τους και το λογαριασμό της ΔΕΗ. Τα στοιχεία θα συλλέξει ο δήμος Αθηναίων και στη συνέχεια θα τα προωθήσει στη ΔΕΗ, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος. Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται από το πρωί αποκλειστικά στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου Αθηναίων στο τηλέφωνο 1595.