Ξεμπλοκάρει ο δρόμος για τον στρατηγικό επενδυτή της Hellenic Steel

Η χαλυβουργία συμφώνησε με τους πιστωτές της και προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης.

 

Ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο του ξένου στρατηγικού επενδυτή στην Hellenic Steel, καθώς η βορειοελλαδίτικη χαλυβουργία ξεπέρασε τις συμπληγάδες των πιστωτών, όπως προέκυψε κατά τη συζήτηση του σχεδίου εξυγίανσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Αυτό που απομένει πλέον είναι η τυπική απόφαση του Δικαστηρίου προκειμένου η εταιρεία να γυρίσει σελίδα.

Εκπρόσωποι της επιχείρησης, του ξένου επενδυτή και εργαζομένων συμφώνησαν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των πιστωτών της εταιρείας 55 πρώην εργαζόμενοι, οι οποίοι διεκδικούν πρόσθετες αποζημιώσεις με αγωγές. Η λύση ήρθε μετά από τρεις ώρες και διακοπή της διαδικασίας, με τους 55 εργαζόμενους να συμφωνούν για την ένταξήη τους στους πιστωτές έναντι 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο φαίνεται πως θα συμπεριληφθεί στις υποχρεώσεις του επενδυτή.

Αυτό ήταν ουσιαστικά και το μεγάλο εμπόδιο, αφού οι εκπρόσωποι των επενδυτών, δηλαδή της αμερικανικής Jordan International, φαίνεται να διαμήνυσαν ότι θα αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, σε περίπτωση που η συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο οδηγούταν εκ νέου σε αναβολή. Εκτός από τους εργαζόμενους, παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας με τους πιστωτές έκαναν εκπρόσωποι της Hellenic Steel, η κυρία πιστωτής ILVA, που είναι η άλλοτε μητρική Ιταλική εταιρεία και οι εκπρόσωποι του επενδυτή.

Να σημειωθεί, ότι η αμερικανική Jordan International προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 100 εκατ. ευρώ.