«Ξεπαγώνει» το ΤΑΙΠΕΔ – Ποιες είναι οι πρώτες ιδιωτικοποιήσεις που έρχονται

«Ξεπαγώνει» το ΤΑΙΠΕΔ – Ποιες είναι οι πρώτες ιδιωτικοποιήσεις που έρχονται

Το ΔΣ του Ταμείου ενέκρινε το σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

«Ξεπαγώνουν» οι λειτουργίες του ΤΑΙΠΕΔ μετά την έγκριση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου από το ΔΣ την Πέμπτη.

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε και το νέο κατάλογο εκκρεμοτήτων που απαιτούν την παρέμβαση της κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο νέος κατάλογος περιλαμβάνει περίπου 57 εκκρεμότητες, όσες δηλαδή υπήρχαν τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα περιουσιακά στοιχεί που περιέχονται στο επιχειρησιακό σχέδιο παραμένουν τα ίδια με αυτά των προηγούμενων έξι μηνών, τα οποία συνολικά είναι 23 και αφορούν τρεις αποκρατικοποιήσεις: τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, την άδεια του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος και την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση όλων των προαιρέσεων για τη μεταβίβαση των 14 αεροδρομίων στον όμιλο Fraport αναμένεται έως τον Μάρτιο το 2016, αντί του Οκτωβρίου 2015 που ήταν το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Σε ό,τι αφορά τον ΔΕΣΦΑ, η κυβέρνηση αναμένει το «πράσινο φως» από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παράλληλα μια επιστολή της Socar, με την οποία θα δεσμεύεται να απέχει από κάθε μονοπωλιακή πρακτική.

Αναφορικά με τον Αστέρα Βουλιαγμένης, αναμένεται να ακολουθήσει νέος διαγωνισμός.

Επιπλέον, το α’ εξάμηνο του 2016 είναι προγραμματισμένες να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις των ΟΛΠ/ΟΛΘ και των Τραινοσέ/ΕΕΣΣΤΥ.

«Αγκάθι» παραμένει σε ορισμένες περιπτώσεις η άποψη στελεχών της κυβέρνησης, όπως του αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θεόδωρο Δρίτσα ο οποίος αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ/ΟΛΘ.