Ξεπέρασαν τις 200.000 οι υπογραφές για την απονομή νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου

Ξεπέρασαν τις 200.000 οι υπογραφές για την απονομή νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου

Σημειώνεται ότι οι υπογραφές αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στις 222.853.

Ξεπέρασε τις 200.000 υπογραφές το ψήφισμα στο Avaaz για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και τους εθελοντές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλον τον πλανήτη. Η καμπάνια ξεκίνησε το Νοέμβριο από δύο μέλη του Avaaz: την Αλκμήνη από την Αθήνα και τον Stephen από την Ουάσινγκτον.

Μάλιστα, ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να είναι υποψήφιοι για Νόμπελ οι κάτοικοι των νησιών και για το λόγο αυτό έχει ζητήσει από ειδικούς να μελετήσουν το ζήτημα.

Στο Avaaz η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και ο επόμενος στόχος είναι οι 300.000. Στο κείμενο που έχει αναρτηθεί αναφέρεται: «Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ψαράδες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, εθελοντές, κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου… άνοιξαν την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε οικογένειες προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο. Είναι εκεί κάθε μέρα για να προσφέρουν στεγνά ρούχα, νερό, φαΐ και καταφύγιο, και συχνά ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή στα παγωμένα νερά για να σώσουν τους συνανθρώπους μας. Με τις πράξεις τους κατάφεραν να πνίξουν το φόβο και τον ρατσισμό σε ένα κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που άγγιξε όλο τον πλανήτη. Τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να τους το ανταποδώσουμε».

Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα για την απονομή Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου εδώ.

Οι αφοπλιστικές πράξεις αγάπης των νησιωτών και των εθελοντών εκφράζουν οικουμενικές αξίες ανθρωπισμού. Αν βραβευτούν με το πιο αναγνωρισμένο βραβείο ειρήνης στον κόσμο, οι πράξεις τους θα γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για κοινότητες και κυβερνήσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Σημειώνεται ότι οι υπογραφές αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στις 222.853.