Ξεπέρασε τις προσδοκίες για τις πωλήσεις του α’ εξαμήνου η Unilever- Αύξηση +5%, στα 25,8 δισ. ευρώ 

Ξεπέρασε τις προσδοκίες για τις πωλήσεις του α’ εξαμήνου η Unilever- Αύξηση +5%, στα 25,8 δισ. ευρώ 

Ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα το α’ εξάμηνο του 2021 η Unilever, σημειώνοντας αύξηση +5%, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο +4,8%, καθώς, από ό,τι φαίνεται, οι καταναλωτές επέλεξαν να παραμείνουν στο σπίτι τους και να μαγειρεύουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους.

Ωστόσο, η εταιρεία αναθεώρησε επί τα χείρω την πρόβλεψη για το λειτουργικό περιθώριο λόγω αύξησης του πληθωρισμού και διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα. 

Οι εξαμηνιαίες πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 5,4%, πάνω από το 4,3% και πριν από τον μεσοπρόθεσμο στόχο του ομίλου για αύξηση 3-5%. «Η Unilever παρουσίασε ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο, με την υποκείμενη αύξηση των πωλήσεων 5,4% να καθοδηγείται από τη συνεχιζόμενη εστίασή μας στη λειτουργική αριστεία» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alan Jope, δίνοντας έμφαση στην αυξανόμενη πίεση του πληθωρισμού.

Τα απολέσματα της εταιρείας, ωστόσο, έρχονται σε μια στιγμή διαμάχης σχετικά με την κίνηση της θυγατρικής της Ben & Jerry στις ΗΠΑ να σταματήσει τις πωλήσεις παγωτού στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Ισραήλ.

Συνολικά, ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου ανήλθε σε 25,8 δισεκατομμύρια ευρώ, ακριβώς πάνω από τα αναμενόμενα 25,7 δισεκατομμύρια ευρώ.