Ξεχάστε όσα ξέρατε. Το Netflix καταργεί τους κοινούς κωδικούς τον Μάρτιο

Ξεχάστε όσα ξέρατε. Το Netflix καταργεί τους κοινούς κωδικούς τον Μάρτιο
Photo: pixabay.com
Το Netflix είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι έρχεται το τέλος των κοινών κωδικών πρόσβασης.

Ήρθε ο καιρός να προειδοποιήσετε τα ξαδέρφια, τους πρώην σας και οποιονδήποτε άλλον χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας στο Netflix ότι η κοινή χρήση κωδικών θα τελειώσει πολύ, πολύ σύντομα.

Το Netflix είχε προειδοποιήσει από τον Οκτώβριο ότι θα αρχίσει να χρεώνει τους συνδρομητές που μοιράζονται τους λογαριασμούς τους, αλλά η εταιρεία έδωσε καταληκτική ημερομηνία για το πότε θα συμβεί αυτό. Σε επιστολή προς τους μετόχους, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τη δωρεάν κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023, δηλαδή κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες.

«Η σημερινή ευρεία κοινή χρήση λογαριασμών (100 εκατομμύρια νοικοκυριά+) υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύουμε και να βελτιώνουμε το Netflix, καθώς και να χτίζουμε την επιχείρησή μας», έγραψε η εταιρεία. «Ενώ οι όροι χρήσης μας περιορίζουν τη χρήση του Netflix σε ένα νοικοκυριό, αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή για τα μέλη που μοιράζονται τον λογαριασμό τους και εκτός σπιτιού. Επομένως, εργαστήκαμε σκληρά για να δημιουργήσουμε πρόσθετες νέες λειτουργίες που βελτιώνουν την εμπειρία Netflix, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των μελών να ελέγχουν ποιες σε συσκευές χρησιμοποιείται ο λογαριασμός τους και να μεταφέρουν ένα προφίλ σε νέο λογαριασμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης έχει γίνει πρόβλημα για όλες τις υπηρεσίες streaming και θα μπορούσε να κοστίσει στη βιομηχανία έως και 25 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με έκθεση της Citibank. Το Netflix ανέφερε ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά χρησιμοποιούν λογαριασμούς που έχουν πληρωθεί από άλλα άτομα.

Για να μετριάσει τις οικονομικές του απώλειες, το Netflix αύξησε τα τέλη συνδρομής πέρυσι και σχεδιάζει να αναπτύξει μια επί πληρωμή υπηρεσία κοινής χρήσης τους επόμενους μήνες.

«Καθώς διαθέτουμε την επί πληρωμή κοινή χρήση, οι χρήστες σε πολλές χώρες θα έχουν την επιλογή να πληρώσουν επιπλέον εάν θέλουν να μοιραστούν το Netflix με άτομα με τα οποία δεν ζουν», δήλωσε η εταιρεία.

Πρόκειται για μια πολύ διαφορετική στρατηγική από αυτή που ακολούθησε το Netflix πριν από πέντε ή έξι χρόνια, όταν “έκλεισε το μάτι” στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης και ενδιαφερόταν περισσότερο για τους αριθμούς θεατών. Η ίδια η εταιρεία ενθάρρυνε τους χρήστες να κάνουν κοινή χρήση σε ένα Tweet του 2017.

Το Netflix έχει ήδη λανσάρει δοκιμαστικά μια επί πληρωμή υπηρεσία κοινής χρήσης στην Κόστα Ρίκα, τη Χιλή και το Περού, χρεώνοντας στα μέλη επιπλέον 2 έως 3 δολάρια για να προσθέσουν έναν επιπλέον λογαριασμό για άτομα που ζουν εκτός ενός συγκεκριμένου νοικοκυριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: