Με ξύλινα ποδήλατα θα κυκλοφορούν σύντομα οι Θεσσαλονικιοί!

Με ξύλινα ποδήλατα θα κυκλοφορούν σύντομα οι Θεσσαλονικιοί!

Η ενασχόληση των αδερφών Λεκοβίτση με την ξυλουργική τέχνη και η οικονομική κρίση οδήγησαν στην κατασκευή ενός νέου ποδήλατου.

Όταν η φαντασία είναι ενεργή και η σκέψη ευρηματική, τότε τα ανθρώπινα χέρια μπορούν να κατασκευάσουν τα πιο περίεργα πράγματα, ξεπερνώντας αυτό που μοιάζει συνηθισμένο. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των αδερφών Λεκοβίτση από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι αποφάσισαν να κατασκευάζουν το πρώτο ελληνικό ποδήλατο από… ξύλο!

Όντας επιπλοποιοί στο επάγγελμα και δεύτερης γενιάς επιχειρηματίες που συνέχισαν την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα τους, επιλέγουν να πειραματιστούν με μια κατασκευή που θα αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο του ποδηλάτου. Αν και τα ξύλινα αριστουργήματα θα μπορούσαν άνετα να διακοσμήσουν έναν εσωτερικό χώρο, είναι πλήρως λειτουργικά και έτοιμα να καταγράψουν χιλιόμετρα στην άσφαλτο.

Ο Γιώργος Λεκοβίτσης εξηγεί στο FortuneGreece.com πως η κρίση και η πτώση στον κλάδο της επιπλοποιίας επιτάσσει αναπροσαρμογή και ευελιξία, για να διατηρήσουν οι επαγγελματίες του κλάδου  την παρουσία τους στην αγορά. «Λόγω της κρίσης και επειδή οι πωλήσεις στα έπιπλα είχαν υποχωρήσει σημαντικά, θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Τα παιδιά μας κάνουν ποδηλασία και υπάρχει μια αγάπη στην οικογένεια για το ποδήλατο. Σκεφτήκαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα».

Διαβάστε ακόμη: Ποιο ποδήλατο σας ταιριάζει;

Όλα τα εξαρτήματα είναι ίδια με εκείνα των συμβατικών ποδηλάτων. Η διαφορά έγκειται στον ξύλινο σκελετό. Το ποδήλατο βγαίνει σε διάφορες αποχρώσεις του ξύλου και δεν συνιστάται το βάψιμο της επιφάνειάς του, καθώς το ξύλο θα χάσει τη φυσική του όψη και σε περίπτωση που πάθει ζημιά θα είναι δύσκολη η επιδιόρθωσή της. Αποτελείται από τρία διαφορετικά είδη ξύλου -μαόνι, καρυδιά και μέλιο- και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Εσωτερικά ο σκελετός είναι κούφιος, έτσι ώστε να αντέχει οποιοδήποτε βάρος και να είναι σε θέση να απορροφήσει όλους τους κραδασμούς του οδοστρώματος. Έχει δοκιμαστεί από επαγγελματίες του χώρου όπως οι αθλητές της ομάδας ποδηλασίας του ΠΑΟΚ.

Οι προτάσεις που εξετάζονται από τους δύο επιπλοποιούς είναι πολλές και έχει εκφραστεί ενδιαφέρον και από την τουρκική αγορά. Προς το παρόν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  δουν από κοντά το ξύλινο κόσμημα, να το θαυμάσουν και να το δοκιμάσουν στο εργοστάσιο επιπλοποιίας της οικογένειας Λεκοβίτση στη Θεσσαλονίκη πριν κυκλοφορήσει και επισήμως στην ελληνική αγορά.

«Δεν σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε στην κατασκευή κάποιου άλλου αντικειμένου από ξύλο. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει να τελειοποιήσουμε τα όποια τεχνικά προβλήματα υπάρχουν πάνω στο ξύλινο ποδήλατο», είναι η απάντηση του Γιώργου σε όσους ρωτούν αν υπάρχει κάτι άλλο στα σκαριά.

Παράλληλα, ο Γιώργος αποφεύγει να προχωρήσει σε εκτιμήσεις αναφορικά με την παραγωγή και το μέγεθος των παραγγελιών. Μας λέει απλά ότι το εργοστάσιο και η γραμμή παραγωγής θα κινηθούν με βάση τη γενικότερη τάση που επικρατεί στην αγορά.  Είναι, ωστόσο, βέβαιος ότι το ξύλινο ποδήλατο θα έχει αυξημένη ζήτηση και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή επίπλων, συνεχίζεται κανονικά και αναπτύσσονται συνεργασίες που αφορούν στην επίπλωση  καταστημάτων και τραπεζών της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Γρήγορα, καθαρά και… στη ντουλάπα σας!