Γρήγορα, καθαρά και… στη ντουλάπα σας!

Γρήγορα, καθαρά και… στη ντουλάπα σας!

O εμπνευστής της ελληνικής Drops Laundry, παρουσιάζει το μυστικό επιτυχίας των στεγνοκαθαριστηρίων που βασίζονται στο... delivery.

Ο ιδιοκτήτης της Drops Laundry αποκαλύπτει στο FortuneGreece.com το μυστικό επιτυχίας των στεγνοκαθαριστηρίων που βασίζονται στη λογική του delivery. Η καθαριότητα λένε είναι η μισή αρχοντιά και η πρώτη εντύπωση που κάνουμε είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τρόπο που είμαστε ντυμένοι. Δεν θα ήταν ιδανικό να είχαμε τα ρούχα που θέλουμε πάντα έτοιμα και φρεσκοσιδερωμένα, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούμε από το σπίτι μας και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος;

Κι όμως αυτή η επιθυμία είναι άμεσα υλοποιήσιμη. Εδώ και τρία χρόνια στην ελληνική αγορά υπάρχει η ελληνική αλυσίδα στεγνοκαθαριστηρίων Drops Laundry Services, η οποία προσφέρει υπηρεσίες καθαριστηρίου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Ο τρόπος λειτουργίας της αποκλίνει κατά πολύ από τα συνηθισμένα στεγνοκαθαριστήρια. Βασίζεται σε ένα project κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ, με μια κεντρική μονάδα καθαρισμού 400 τ.μ. στα Σπάτα, η οποία συγκεντρώνει όλα τα ρούχα από τα 13 καταστήματα που διατηρεί η εταιρεία στην Αθήνα.

Amvrosia Gourmet: Aπό την ελληνική γη στα Great Taste Awards

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο πελάτης δεν χρειάζεται να πάει στο καθαριστήριο ούτε για να αφήσει τα ρούχα του ούτε για να τα παραλάβει και αυτό γιατί η λογική της drops laundry στηρίζεται στη διαδικασία του delivery με δυνατότητα κάλυψης 53 περιοχών. Από την πρώτη μέρα λειτουργία της εταιρείας έως σήμερα έχουν επενδυθεί ποσά λίγο πάνω από μισό εκατομμύριο και έχουν δημιουργηθεί στο σύνολο του δικτύου 38 νέες θέσεις εργασίας. Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε τον Θεοδόση Αλεξόπουλο, ιδιοκτήτη της Drops Laundry σ’ αυτή την επένδυση εν μέσω κρίσης; Ο ίδιος αποκαλύπτει στο FortuneGreece.com πως ήθελαν να επενδύσουν σε ένα δίκτυο λιανικής .Η έρευνα έδειξε ότι στο χώρο των στεγνοκαθαριστηρίων υπήρχε κενό. «Ψάξαμε τι γίνεται στο εξωτερικό σε αυτούς τους τομείς και το προσαρμόσαμε στα θέλω του Έλληνα καταναλωτή».

Μπορεί για τους περισσότερους το καθαριστήριο να έχει καταστεί πλέον είδος πολυτελείας, ωστόσο οι απώλειες που καταγράφονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν είναι τόσο μεγάλες όσο θα περίμενε κανείς. Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρει πως είναι αρκετοί εκείνοι που επιλέγουν το καθαριστήριο για εξοικονόμηση κόστους και δεν χρησιμοποιούν πια οικιακές βοηθούς για το σιδέρωμα. Ο καταναλωτής έχει μειώσει τον αριθμό των ρούχων που αγοράζει, αλλά ταυτόχρονα έχει αυξήσει τη χρήση του καθαριστηρίου είτε για να συντηρήσει παλιά ρούχα είτε για να διατηρήσει σε καλύτερη κατάσταση αυτά που φοράει στην καθημερινότητά του. «Ο κλάδος σίγουρα έχει επηρεαστεί αρκετά . Εμείς όμως επειδή είμαστε μια εταιρεία που ξεκίνησε στην κρίση έχουμε μάθει στα χαμηλά και κερδίζουμε διαρκώς περισσότερα».

Και το shopping έπαψε να είναι…αναλογικό

Στους άμεσους στόχους συγκαταλέγεται το άνοιγμα τεσσάρων νέων καταστημάτων είτε ιδιόκτητων είτε μέσω franchise, ενώ ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα αναμένεται αύξηση στους τζίρους και τα έσοδα για το 2013. Σύμφωνα με τον Θεοδόση « η χρονιά θα κλείσει με μέση άνοδο στις παραλαβές ρούχων των καταστημάτων μας της τάξεως του 65% και με τον συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων πελατών να αγγίζει τις 15.000».

Συγκριτικό πλεονέκτημα της Drops Laundry είναι οι διαρκείς επενδύσεις που γίνονται στο κομμάτι του τεχνολογικού εξοπλισμού. Τα καθαριστήριά της είναι τα πρώτα που έφεραν στην Ελλάδα το μηχάνημα στεγνού καθαρισμού με διαλύτη Κ4. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγεται το περιχλωροθυλένιο με τη βαριά οσμή του καθαριστηρίου το οποίο έχει απαγορευτεί και έχει καταργηθεί στο εξωτερικό με την ένδειξη ότι είναι καρκινογόνο, αν και σε ορισμένα καθαριστήρια της Ελλάδας χρησιμοποιείται ακόμη. Πρόκειται για ένα καινοτόμο μηχάνημα το οποίο λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια στην Αμερική και είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Προσφέρει καλύτερο καθάρισμα και πιο μαλακά ρούχα.

Επίσης η Drops Laundry διασφαλίζει με κάθε τρόπο ότι ο πελάτης δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να χάσει τα ρούχα του. Με την παραλαβή στο κατάστημα το ρούχο μαρκάρεται. Τοποθετείται μια υφασμάτινη ετικέτα ώστε να είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επιστραφεί στον πελάτη αυτό που τους εμπιστεύτηκε. Την ίδια στιγμή επιβραβεύει τους πελάτες της μέσω του Drops reward club με 5% έκπτωση σε κάθε συναλλαγή που γίνεται στο κατάστημα αλλά και με διάφορες προσφορές.

Διαβάστε επίσης: Η Ελληνο-αμερικανίδα που «σάρωσε» τον κόσμο της μόδας