Yodiwo: Ολοκληρωµένη ψηφιακή διαχείριση εργασίας µε µια µόνο εφαρµογή

Yodiwo: Ολοκληρωµένη ψηφιακή διαχείριση εργασίας µε µια µόνο εφαρµογή
Ψηφιοποίηση σηµαίνει προσαρµοστικότητα. Η µετα-Covid εποχή έχει εισαγάγει νέα δεδοµένα εργασίας που οι οργανισµοί καλούνται να διαχειριστούν και να προβλέψουν τις επιπτώσεις τους.

Η υβριδική εργασία, η εξατοµίκευση χώρων, η άµεση επικοινωνία και καλή λειτουργία οµάδων, αλλά και η τήρηση ωραρίων υπό τον νόµο της Ψηφιακής Κάρτας αποτελούν πλέον κύρια µελήµατα των επιχειρήσεων. Ωστόσο, οι βελτιωτικές ενέργειες για την ευεξία και την παραγωγικότητα των εργαζοµένων στον χώρο οφείλουν πλέον να εξετάζονται και υπό το πρίσµα του περιβαλλοντικού τους αποτυπώµατος. Απαιτείται έτσι πλήρης εικόνα κάθε δραστηριότητας που εξελίσσεται στις υποδοµές ενός οργανισµού και καθορίζει την βιωσιµότητά του.

Έξυπνα ψηφιακά συστήµατα, επεκτάσιµες λύσεις, αναλύσεις δεδοµένων, αυτόµατες ενηµερώσεις συστηµάτων, διαχείριση χρόνου & συµβάντων, είναι το κλειδί για µια ταχύτερη και ευκολότερη προσαρµογή στο «νέο κανονικό».

Iστορικά στοιχεία της τάσης πληρότητας χώρων εργασίας που µας δίνει η πλατφόρµα.
Iστορικά στοιχεία της τάσης πληρότητας χώρων εργασίας που µας δίνει η πλατφόρµα.

Η Yodiwo προτείνει µια ολοκληρωµένη λύση για την ψηφιακή διαχείριση εργασίας συνδυάζοντας ένα τρίπτυχο συστηµάτων:

Task για ψηφιακή διαχείριση αναθέσεων και συµβάντων από τη γέννηση µέχρι την επίλυσή τους. Διευθετεί τις ροές εργασιών και παρέχει πλήρη εικόνα για την διεξαγωγή τους σε διαφορετικά κέντρα κόστους. Οι χρήστες δροµολογούν εργασίες σε πραγµατικό χρόνο ανοίγοντας αιτήµατα στην πλατφόρµα. Οι εργαζόµενοι µένουν συνδεδεµένοι µε τις οµάδες τους και αναφέρουν προβλήµατα που αντιµετωπίζουν κατά τη διεκπεραίωση των εργασιών τους.

Desk για ψηφιακή διαχείριση θέσεων εργασίας και χώρων συναντήσεων. Επιτρέπει στις επιχειρήσεις που εφαρµόζουν ένα υβριδικό µοντέλο εργασίας να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες του προσωπικού αξιοποιώντας πλήρως τους χώρους τους. Παράλληλα, η τάση πληρότητας κάθε χώρου µας δίνει σηµαντικά στοιχεία για την εξοικονόµηση ενέργειας, τη βελτιστοποίηση των περιβαλλοντικών συνθηκών, ενώ συνεισφέρει στη δυναµική συντήρηση των χώρων αυτών που δροµολογείται άµεσα µέσω της πλατφόρµας.

Shift για ωροµέτρηση και καταγραφή τόσο στο ΕΡΓΑΝΗ όσο και στα συστήµατα του οργανισµού (ΗR, ERP) ώστε να είναι η εταιρεία συνεπής µε τη νοµοθεσία σε εργασιακά θέµατα. Διευκολύνει τον υπολογισµό κόστους έργων και προσφέρει πλήρη διαφάνεια, καθώς και πλήθος αναφορών για την αποτελεσµατικότητα των εργασιών και τις πραγµατικές ώρες απασχόλησης ανά άτοµο/εργασία.

«Με τις εφαρμογές Task, Desk και Shift και τη χρήση IoT λύσεων, η Yodiwo συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ορθών εργασιακών πρακτικών».

Η συνδυαστική χρήση των συστηµάτων αυτών επιτρέπει σ’ όλους τους εµπλεκόµενους φορείς να ελέγξουν οτιδήποτε αφορά την εργασία τους σε πραγµατικό χρόνο, σε οποιοδήποτε κέντρο κόστους, ακόµα κι εν κινήσει µε εφαρµογή στο κινητό.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία του ψηφιακού ισοδύναµου (digital twin), η πλατφόρµα δίνει επίσης τη δυνατότητα στον εργαζόµενο ή επισκέπτη να επιλέξει το σταθµό εργασίας του µε χρήση τρισδιάστατου µοντέλου. Στην απεικόνιση του χώρου φανερώνονται και οι περιβαλλοντικές συνθήκες: θερµοκρασία, διοξείδιο του άνθρακα, θόρυβος και φωτεινότητα που παρέχονται από ΙοΤ συσκευές.

Η πλατφόρµα κατόπιν µπορεί ν’ αυτοµατοποιήσει τον κλιµατισµό και τον φωτισµό κάθε ζώνης και δωµατίου.

Ακόµα όµως και για τους εργαζόµενους που εργάζονται αποµακρυσµένα, η πλατφόρµα παρέχει τα µέσα για την ακριβή καταγραφή του κόστους των πόρων που χρησιµοπούνται, όπως του ρεύµατος που καταναλώνεται στη χρήση του εξοπλισµού κατά την ώρα εργασίας, καθώς και τις περιβαλλοντικές συνθήκες στον χώρο που εργάζονται. Οι απαραίτητοι αισθητήρες παρέχονται στους εργαζόµενους και τα δεδοµένα συλλέγονται από την πλατφόρµα όπου καταγράφονται και αναλύονται. Τα συµπεράσµατα που προκύπτουν δίνονται στους εργαζόµενους µε µορφή προτάσεων για βελτίωση της χρήσης, αλλά και για δικαιότερη αποζηµίωσή τους.

Τέλος, χάρη στην προηγµένη ανάλυση µε αναφορές ανά υπάλληλο, τµήµα, µοντέλο εργασίας και κέντρο κόστους, οι οργανισµού έχουν όλα τα δεδοµένα στα χέρια τους ώστε να αναπτύσσουν κρίσιµες για το µέλλον τους στρατηγικές, να αξιοποιούν στο έπακρο τα πάγιά τους, να προσελκύσουν αλλά και να κρατήσουν νέα ταλέντα.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος Fortune Greece που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Δείτε τον χάρτη με όλα τα σημεία πώλησης ΕΔΩ.

**Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο