Η York Capital επενδύει 100 εκατ. ευρώ στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η York Capital επενδύει 100 εκατ. ευρώ στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Συμφωνία για την ελληνική εταιρεία με έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

Μια ακόμα πολύ σημαντική συμφωνία πραγματοποίησε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τη York Capital Management, έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Η York Capital Management είναι μία διεθνής εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με κεντρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ. Ιδρύθηκε το 1991 από τον James G. Dinan και διαχειρίζεται περίπου 18 δισ. δολάρια.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η York Capital θα επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στον ελληνικό όμιλο και θα ενισχύσει τις προσπάθειες του για διαρκή ανάπτυξη και υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος. Υπενθυμίζεται ότι η ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ έχει ήδη συνάψει συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας με την Qatar Petroleum International.

Συγκεκριμένα η York Capital θα καλύψει πλήρως την έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου υποχρεωτικά μετατρέψιμου σε νέες μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ανταλλάξιμου με υφιστάμενες μετοχές ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, τις οποίες κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η τιμή μετατροπής των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ορίστηκε σε 2,5 ευρώ ανά μετοχή.

Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την απόκτηση από την York Capital, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, συμμετοχής 9,99% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς και την εξαγορά από τη York Capital ποσοστού 3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που σήμερα κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Διαβάστε ακόμη: Αυξημένες κατά 7,1% οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το Α΄ εξάμηνο του 2013

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η York Capital θα εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με ένα μέλος Δ.Σ σε κάθε μία από τις εταιρείες.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, με παρουσία επίσης στην Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων, των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων  και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων. Την τελευταία πενταετία, οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου ξεπέρασαν τα 1,5 δισ. ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στρατηγική συμφωνία με τη Qatar Petroleum