Ζάεφ: Ψηφίστε «ναι» στο δημοψήφισμα – Η Ελλάδα από εχθρός έγινε φίλος της «Μακεδονίας»

Ζάεφ: Ψηφίστε «ναι» στο δημοψήφισμα – Η Ελλάδα από εχθρός έγινε φίλος της «Μακεδονίας»

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, ο Ζοράν Ζάεφ προτρέπει τους Σκοπιανούς πολίτες να στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Ψηφίστε τη συμφωνία, ό,τι ευχηθήκαμε έγινε πραγματικότητα» προέτρεψε το βράδυ της Δευτέρας τους Σκοπιανούς πολίτες ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών λίγα εικοσιτετράωρα πριν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

«Δώστε τέλος στην απομόνωση… Με τη συμφωνία έχουμε οφέλη από τη συνεργασία με τους γείτονες, που από εχθροί έγιναν φίλοι της Μακεδονίας», είπε ο ίδιος, όπως αναφέρει το skai.gr.

«Η συμφωνία ανοίγει τις θύρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα μας. Με την επίτευξή της καταδείξαμε τη δημοκρατική μας ωριμότητα. Ευρωπαϊκούς τρόπους. Και η διεθνής κοινότητα το αναγνώρισε αυτό, και η χώρα μας έχει ειλικρινείς φίλους σε όλο τον κόσμο” σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ, αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο Ιβάνοφ και άλλους διαφωνούντες:

«Έτσι ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιος και γιατί θα μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα. Θα μποϊκοτάρουν εναντίον των εαυτών τους και όσων πετύχαμε», κατέληξε.