Ζήσε τον Τιτανικό σου στην Κίνα!

Ζήσε τον Τιτανικό σου στην Κίνα!

Τις τελευταίες ώρες του διασημότερου ναυαγίου της ιστορίας θέλει να αναπαραστήσει κινεζική εταιρεία.

Δημιούργησαν μια ολόκληρη πόλη-αντίγραφο του Παρισιού. Παρουσιάζουν κάθε χρόνο θηριώδη αντίγραφα παγκόσμιων μνημείων, φτιαγμένα από πάγο. Ήρθε η ώρα να αναπαραστήσουν και το δραματικό τελευταίο ταξίδι του θρυλικού Τιτανικού.

Η Κίνα περνά μια περίοδο αλματώδους ανάπτυξης και η ανερχόμενη μεγαλοαστική τάξη εκατομμυρίων Κινέζων θέλει να ζήσει με ένταση ότι «στερήθηκε» τα προηγούμενα χρόνια.

Σε αυτήν την επιθυμία ποντάρει η Seven Star Energy Investment Group, η οποία σχεδιάζει να επενδύσει 165 εκατ. δολάρια για να φτιάξει όχι απλά μια ρέπλικα, αλλά έναν κανονικό Τιτανικό, ο οποίος θα πλέει στον ποταμό Qi και θα λειτουργεί ως μουσείο.

Διαβάστε ακόμη: Ο γύρος του κόσμου με μια πλωτή «πολιτεία»

Εκεί, οι επισκέπτες του θα μαθαίνουν για το διάσημο ναυάγιο και θα «ζουν» τις τελευταίες του στιγμές. Όπως συμπεραίνουμε από τα σχέδια της εταιρείας, δεν θα το βουλιάζουν κάθε τρεις και λίγο, αλλά θα προβάλλουν μέσα από έναν «6D» προσομοιωτή πώς είναι να τρακάρεις πάνω σε ένα τεράστιο παγόβουνο!

Ο CEO της Seven Star, Su Shaojun, εξηγεί στον Guardian πως «όταν το πλοίο χτυπά στο παγόβουνο, θα τρέμει συθέμελα. Θα αφήνουμε τους επισκέπτες να νιώθουν το παγωμένο νερό να έρχεται καταπάνω τους μέσω ειδικών εφέ και θα τους κάνουμε να νομίζουν ότι απειλούνται πραγματικά».

Η κατασκευή του πλοίου βασίζεται στα σχέδια του αντιγράφου του Τιτανικού, του πλοίου Olympic, και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.