Ζωή… ποδήλατο: Μετά τους Ολλανδούς, ποιες χώρες έχουν τους φανατικότερους ποδηλάτες;

Ζωή… ποδήλατο: Μετά τους Ολλανδούς, ποιες χώρες έχουν τους φανατικότερους ποδηλάτες;
Photo: pixabay.com
Μόνο το 12% και το 16% των ερωτηθέντων στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν τακτικά το ποδήλατο.

Η 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, με την Ολλανδία να είναι -όπως σκεφτόμαστε οι περισσότεροι- η χώρα που έχει τους πιο φανατικούς χρήστες του ποδηλάτου στον κόσμο.

Σύμφωνα με έρευνα του statista.com, εκτός της Ολλανδίας τα κράτη της Ευρώπης πρωταγωνιστούν παγκοσμίως στην προτίμηση των πολιτών για το ποδήλατο, δηλαδή για τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφορές τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα,

Η Ευρώπη κυριαρχεί στην πρώτη τριάδα της λίστας, με την Ολλανδία (53%), την Πολωνία (36%) και τη Γερμανία (34%, όμοιο ποσοστό με Ινδία και Βραζιλία).

Η Ολλανδία είναι μια ιδανική χώρα για ποδηλασία, όχι μόνο λόγω του ήπιου κλίματος και του επίπεδου τοπίου, αλλά και επειδή παρέχει μια βέλτιστη υποδομή ποδηλατοδρόμων στις πόλεις και στην ύπαιθρο.

Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά, είναι από τις χώρες που αποστρέφονται περισσότερο αυτή την πρακτική, αλλά είναι επίσης δύο χώρες που παρέχουν πολύ λίγες υποδομές για τους ποδηλάτες.

Μόνο το 12% και το 16% των ερωτηθέντων στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, αντίστοιχα, χρησιμοποιούσαν τακτικά το ποδήλατό τους για τις μετακινήσεις τους.

Σημειώνεται πως η έρευνα του Statista «έτρεξε» σε δείγμα 2.000 έως 10.000 ερωτηθέντων (ηλικίας από 18 έως 64 ετών), για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: statista.com