Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Του “πήραν πίσω” βραβείο μετά το επεισόδιο με τον Ντόναλντ Τραμπ

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Του “πήραν πίσω” βραβείο μετά το επεισόδιο με τον Ντόναλντ Τραμπ
US actor Robert De Niro speaks in support of US President Joe Biden outside of Manhattan Criminal Court as former US President and Republican presidential candidate Donald Trump attends his criminal trial for allegedly covering up hush money payments in New York City, on May 28, 2024. De Niro on Tuesday spoke outside the New York court where Donald Trump is standing trial, branding him a dangerous "clown" who will become a dictator for life if reelected. De Niro, a longtime political activist and critic of Trump, has taken a growing role in the campaign to reelect Joe Biden, including starring in a new hard-hitting TV ad for the Democratic Party. (Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP) Photo: AFP
Ένα βραβείο “στοίχισε” στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο το επεισόδιο που είχε έξω από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου και αποκάλεσε “κλόουν” τον Ντόναλντ Τραμπ.  

Κατακρίθηκε από πολλούς, καταχειροκροτήθηκε από ακόμη περισσότερους. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αποκάλεσε “κλόουν” τον Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ημέρες πριν την καταδίκη του.

Η πράξη του αυτή ωστόσο, είχε αντίκτυπο, καθώς ο ηθοποιός επρόκειτο να παραλάβει βραβείο ηγεσίας από την Εθνική Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων. Όμως, η ομάδα επέλεξε να ακυρώσει το βραβείο, μετά το περιστατικό με τον Ντόναλντ Τραμπ έξω από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Εθνική Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε στο The Hill ότι η εκδήλωσή τους ήταν «περήφανα διακομματική» και δήλωσε: «Αν και υποστηρίζουμε σθεναρά το δικαίωμα κάθε Αμερικανού να ασκεί την ελευθερία του λόγου και να συμμετέχει στην εμπλοκή του πολίτη, είναι σαφές ότι οι πρόσφατες δραστηριότητες υψηλού προφίλ του κ. Ντε Νίρο θα δημιουργήσουν απόσπαση της προσοχής από το φιλανθρωπικό έργο που ελπίζαμε να αναγνωρίσουμε. Για να διατηρηθεί η εστίαση στην υπηρεσία των βραβευθέντων, ο κ. Ντε Νίρο δεν θα παρευρίσκεται πλέον στην εκδήλωση».

Σε δήλωσή του στο Hill, ο Ντε Νίρο δεν διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση και δήλωσε ότι συνέχισε να εκτιμά την ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υποστηρίζω το έργο του NAB Leadership Foundation και θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου και την ευγνωμοσύνη μου για όσα έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει το Ίδρυμα για το καλό όλων μας και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο καλό τους έργο», ανέφερε το Hill στη δήλωσή του.

Την Τρίτη, ο Ντε Νίρο, παλιός δημοκράτης, ο οποίος πρόσφατα εξέφρασε διαφήμιση υπέρ του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, συμμετείχε σε προεκλογική εκδήλωση του Μπάιντεν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου του Μανχάταν μαζί με δύο πρώην αστυνομικούς, τον Χάρι Νταν και τον Μάικλ Φανόνε, οι οποίοι βρίσκονταν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ όταν αυτό δέχθηκε επίθεση από υποστηρικτές του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Τραμπ για την προεδρία το 2016, ο βραβευμένος με Όσκαρ είπε ότι η υποψηφιότητα του Τραμπ αρχικά είχε γελάσει ως αστείο.

«Έχουμε ξεχάσει τα μαθήματα της ιστορίας που μας έδειξε άλλους κλόουν που δεν τους έπαιρναν στα σοβαρά μέχρι που έγιναν μοχθηροί δικτάτορες», είπε. «Με τον Τραμπ, έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία και κανείς δεν γελάει τώρα. Τώρα είναι η ώρα να τον σταματήσουμε ψηφίζοντάς τον μια για πάντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: News247.gr