#20 ΑΧΑ

Photo:

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 20
Προηγούμενη Kατάταξη 25

About ΑΧΑ

Εργαζόμενοι: 94.364

 

Η ΑΧΑ φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της Κίνας. Πέρυσι το φθινόπωρο, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, ξεκίνησε τη συνεργασία με τον χρηματοπιστωτικό γίγαντα Industrial & Commercial Bank of China, με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα τον σημαντικότερο «παίκτη» στην αγορά των ασφαλιστηρίων ζωής στην Κίνα.

Η άνοδος στην Κίνα πετυχαίνει σε καλή περίοδο την εταιρεία που πάσχιζε στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Όπως συνέβη και με άλλες ασφαλιστικές, τα χαμηλά επιτόκια συνέχισαν να κρατούν χαμηλά τα έσοδα της ΑΧΑ. Νωρίτερα αυτήν τη χρονιά, η ΑΧΑ ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να περικόψει επιπλέον 260 εκατ. δολάρια σε κόστη ως το τέλος του 2015. Τον Απρίλιο σύναψε συμφωνία πώλησης του ομίλου της MONY Life Insurance στην αμερικανική Protective, έναντι 1 δισ. δολαρίων. Η AXA είχε αγοράσει το σκέλος αυτό έναντι 1,5 δισ. δολαρίων το 2004.

Τα κέρδη της εταιρείας παρουσίασαν άνοδο 3% στους τρεις πρώτους μήνες αυτής της χρονιάς. Η αγορά μοιάζει πεπεισμένη πως θα υπάρξει στροφή προς το καλύτερο. Οι μετοχές της ΑΧΑ σημείωσαν αύξηση 60% το προηγούμενο έτος. Το ερώτημα που ωστόσο παραμένει, είναι μήπως, με την επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία, οι επενδυτές είναι υπερβολικά αισιόδοξοι για την αλλαγή κλίματος.