#1 ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Για την κατάρτιση της λίστας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών KPMG. Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 370 εταιρείες, ο ετήσιος τζίρος (2018) των οποίων ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Πάνω από 1.500 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR directors, sales directors και corporate communication managers) συμμετείχαν στην έρευνα, επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά – Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτες ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας. 

Στη συνέχεια καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 370 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20 των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαµβάνοντας πάντα υπόψη τα εννέα κριτήρια. Μετά την επεξεργασία των αποτελεσµάτων της β’ φάσης, προέκυψε η λίστα Most Admired Companies 2020 (λόγω ισοψηφίας µερικών εξ αυτών, αναδείχτηκαν 27 εταιρείες στις 20 πρώτες θέσεις).​

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 1
Προηγούμενη Kατάταξη 2
Τομέας INDUSTRY
Κατάταξη Κλάδου 1

About ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

Η Παπαστράτος μετατρέπεται σε μια εταιρεία τεχνολογίας, που έχει αφήσει πλέον πίσω την παραγωγή τσιγάρου και έχει επενδύσει στο προφίλ του ψηφιακού μετασχηματισμού της.

Πάνω από 210.000 καπνιστές έχουν ήδη υιοθετήσει το IQOS στην ελληνική αγορά, το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο παράγει πλέον αποκλειστικά θερµαινόµενες ράβδους καπνού, εξάγοντας το 80% της παραγωγής σε 15 χώρες σε όλο τον κόσµο, και η Παπαστράτος πρόσφατα έθεσε τον φιλόδοξο στόχο: ένα εκατοµµύριο καπνιστές να εγκαταλείψουν το τσιγάρο µέχρι το τέλος του 2021.

Εν μέσω της πανδημίας, ενίσχυσε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προχώρησε στη δωρεά 50 αναπνευστήρων για τις ΜΕΘ, ενώ πλέον τα καταστήματα ΙQOS πιστοποιήθηκαν ως «CoVid-Shield» από την TÜV Austria.