Monthly Flavors: Γιατί αποφάσισε τώρα να μεταφέρει το «μαγικό» κουτί σε Αγγλία και Ιρλανδία

Monthly Flavors: Γιατί αποφάσισε τώρα να μεταφέρει το «μαγικό» κουτί σε Αγγλία και Ιρλανδία
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Γιάννης Βούλτσης μιλά στο FortuneGreece.com για την επέκταση στις διεθνείς αγορές και το νέο εγχείρημα στην κατηγορία του υγιεινού σνακ.

Με γοργούς ρυθμούς αναπτύσσεται η ελληνική startup Monthly Flavors, η οποία σταδιακά ισχυροποιεί το δίκτυό της στις διεθνείς αγορές. Το «μαγικό» κουτί των Γιάννη Βούλτση και Παναγιώτη Παπαδόπουλου ετοιμάζεται να κατακτήσει τις αγορές της Αγγλίας και της Ιρλανδίας, ενώ πολύ σύντομα θα περιλαμβάνει και υγιεινό σνακ για όσους θέλουν να προσέχουν τι τρώνε ακόμα και όταν βρίσκονται στο γραφείο.

Όπως δήλωσε στο Fortunegreece.com ο Γιάννης Βούλτσης, Ιδρυτής της Monthly Flavors, έχοντας ήδη πελάτες στην κεντρική και Νότια Ευρώπη η διοίκηση της νεοφυούς επιχείρησης αποφάσισε ότι έπρεπε να εστιάσει και να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες αγορές κάθε φορά.

Η Αγγλία ήταν μια από αυτές, καθώς αρκετοί Έλληνες που μένουν εκεί ζητούσαν πληροφορίες για την εταιρεία και παρατηρήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα αύξηση του αριθμού των συνδρομητών. «Δεν είναι μόνο ότι στους Έλληνες που ζουν και σπουδάζουν στην  Αγγλία τους λείπουν οι ελληνικές γεύσεις, αλλά και το ότι πρόκειται για μια χώρα στην οποία το μοντέλο του συνδρομητικού κουτιού δουλεύει πολύ. Για παράδειγμα αυτή η πρακτική στη Γερμανία είναι «φρέσκια» και οι καταναλωτές είναι περισσότερο διστακτικοί σε σχέση με τους Άγγλους» αναφέρει ο Γιάννης.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Monthly Flavors  δίνει την δυνατότητα στον καταναλωτή να λαμβάνει κάθε μήνα ένα καλάθι γεμάτο με προϊόντα από νέους παραγωγούς και ελληνικά εδέσματα από κάθε γωνιά της χώρας, από τσάι μέχρι τοπικά γλυκά, δίνοντας προτεραιότητα στην καινοτομία.

Έπειτα από ένα χρόνο λειτουργίας η Monthly Flavors έχει καταφέρει να αποκτήσει πάνω από 500 συνδρομητές στην Ευρώπη και άλλους τόσους στην Ελλάδα.  Η συνδρομή ανέρχεται στα 29 ευρώ, ενώ για τον πρώτο μήνα υπάρχει η προσφορά γνωριμίας όπου ο καταναλωτής λαμβάνει το πακέτο- έκπληξη στη μισή τιμή. «Η δημιουργία της Monthly Flavors ήταν ένα στοίχημα για μας, καθώς δεν είχαμε εμπειρία σε αυτό το μοντέλο λειτουργίας μιας επιχείρησης και μαθαίναμε όσο μεγάλωνε η εταιρεία. Το μοντέλο είναι όντως κερδοφόρο και αυτό που μας δίνει δύναμη είναι ότι ο κόσμος αγαπάει τα προϊόντα μας».

Ο Γιάννης προσθέτει πως οι συνδρομητές απολαμβάνουν το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να μπουν στη διαδικασία να χάνουν χρόνο ψάχνοντας στο ράφι, ενώ την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε παραγωγούς να κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους. «Δεν είμαστε e-shop, αλλά μια εταιρεία που προσπαθεί να σε κάνει να εκπλαγείς, διαλέγοντας εκείνη πρωτότυπες γεύσεις για σένα. Πρόκειται για προϊόντα που έχουν αξία αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν την τύχη να τοποθετηθούν στο ράφι μεγάλων σούπερ μάρκετ ή delicatessen καταστημάτων».

Ολοκληρωμένη υγιεινή διατροφή εκτός σπιτιού

Τα σχέδια του Γιάννη δεν σταματούν όμως εδώ. Τους προσεχείς μήνες σκοπεύει να διεισδύσει στο κομμάτι του υγιεινού σνακ, καθώς, όπως μας λέει, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κοινού που ενδιαφέρεται για τη διατροφή της. «Οι περισσότεροι θέλουν ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ όταν είναι στο γραφείο τους, αλλά πολύ λίγοι έχουν το χρόνο να το ετοιμάσουν. Μέσω της Monthly Flavors  θα μπορεί ο καταναλωτής να παραγγέλνει σε εβδομαδιαία βάση ένα κουτί το οποίο θα περιλαμβάνει 5 σακουλάκια με υγιεινούς ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και άλλα προϊόντα από τα οποία θα λαμβάνει τις φυτικές ίνες και τις πρωτεΐνες που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός».

Fotos: du-bist-grieche.de