Ο κορυφαίος θεσμός για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα επιβραβεύει οργανισμούς που δρουν με σκοπό, καινοτομία, εξωστρέφεια και εταιρική υπευθυνότητα. Για 8η χρονιά το Fortune Greece σε συνεργασία με τη KPMG Greece αναδεικνύουν τις πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες στην Ελλάδα. Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν πάνω από 2.000 στελέχη από 380 εταιρείες.

Check the List

Φέτος, περισσότερα από 2.000 στελέχη της αγοράς από 380 επιχειρήσεις, µε κύκλο εργασιών µεγαλύτερο των 50 εκατ. ευρώ, συµµετείχαν στην έρευνα, ψήφισαν και ανέδειξαν τις Πιο Αξιοθαύµαστες Επιχειρήσεις για το 2022.

Τα κριτήρια αξιολόγησης συνδέονται µε την Καινοτοµία, τη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναµικού, τη Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την Οικονοµική Ευρωστία, την Εξωστρέφεια, την Ανταγωνιστικότητα, τη Μακροπρόθεσµη επενδυτική Αξία και την Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών.

Στην πρώτη πεντάδα κάθε χρονιάς το «Λιανικό Εµπόριο» αναδεικνύεται ως ο κλάδος µε τις περισσότερες εταιρείες, ενώ δεν έχουν εκπροσωπηθεί στο top 5 έως σήµερα εταιρείες από τους κλάδους «Χρηµατοπιστωτικά Ιδρύµατα» και «Εµπόριο».

Από το 2015, και για δύο συνεχόµενες χρονιές (2018 και 2019) η πρώτη εταιρεία προερχόταν από τον κλάδο των υπηρεσιών (Αegean Airlines), ενώ όλες τις άλλες χρονιές από τους κλάδους «Φαρµακευτικός» (2015, Νovartis Hellas), «Βιοµηχανία» (η Παπαστράτος το 2016, 2020, 2021, 2022) και «Λιανικό εµπόριο» (2017, Σκλαβενίτης).

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ είναι επί τρία συνεχή έτη στην πρώτη θέση της έρευνας.

Αναλυτικότερα, στην 1η πεντάδα κάθε χρονιάς, οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη συμμετοχή είναι:

«Λιανικό εμπόριο»: Βρίσκεται σταθερά από το 2015 έως το 2022 (με εξαίρεση το 2021) στην 1η πεντάδα.

«Βιομηχανία»: Βρίσκεται σταθερά τις τελευταίες πέντε  χρονιές στην 1η πεντάδα

«Υπηρεσίες»: Βρίσκεται σταθερά τις τελευταίες έξι χρονιές στην 1η πεντάδα

Στο TOP 20 των εταιρειών, όσο και στο TOP 5,  το κριτήριο με τις περισσότερες ψήφους  ήταν η «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα». Ακολουθεί η  «Ποιότητα Παρεχόμενων Υπηρεσιών» και η «Καινοτομία».

Δείτε όλη τη λίστα με τις πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα στο FortuneGreece.com

Μust Read

  • Most Admired Companies in Greece: Τα insights της μεγαλύτερης έρευνας για την εταιρική φήμη

  • Oκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που για πρώτη φορά το Fortune, σε συνεργασία με την KPMG, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και καταρτίσαμε την έρευνα Most Admired Companies στην Ελλάδα. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η έρευνα αναδείχθηκε σε κορυφαίο θεσμό για την εταιρική φήμη, ο οποίος επιβραβεύει οργανισμούς που δρουν με σκοπό, καινοτομία, ευελιξία, εξωστρέφεια και εταιρική υπευθυνότητα.

STAY CONNECTED
Ακολουθήστε μας στο facebook Ακολουθήστε μας στο Twitter Ακολουθήστε μας στο YouTube Ακολουθήστε μας στο LinkedIne
© FORTUNE 2022. All rights Reserved.