Αυτές είναι οι χώρες με το πιο «τσουχτερό» κόστος ζωής

Αυτές είναι οι χώρες με το πιο «τσουχτερό» κόστος ζωής
Photo: pixabay.com
Με την οικονομική πτώση που αναμένεται να υπάρξει τους επόμενους μήνες, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα πακέτα εργασίας που προσφέρονται αντικατοπτρίζουν τις νέες συνθήκες.

Η 26η ετήσια έρευνα για το κόστος ζωής της Mercer, η οποία μετρά το κόστος διαμονής και την τιμή των αγαθών και των υπηρεσιών τοπικά, έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις να καθορίζουν πακέτα αμοιβών για τους εκπατρισμένους εργαζόμενους.

Ενώ η πανδημία έχει επιβαρύνει σημαντικά τις στρατηγικές πρόσληψης και ανάπτυξης πολλών εταιρειών μέχρι στιγμής φέτος, η παγκόσμια ηγετική εταιρεία πρακτικών κινητικότητας της συμβουλευτικής εταιρείας για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, Kate Fitzpatrick, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένη ότι οι διεθνείς εργασίες θα ξαναρχίσουν καθώς ανοίγουν ξανά οι χώρες.

«Κοιτώντας μπροστά στο πότε μπορεί να ξαναρχίσουν τα ταξίδια, υπάρχει μια ευρεία προσδοκία ότι όσοι έφυγαν από τη χώρα τους για να εργαστούν, θα γυρίσουν πίσω για να δουν τις αρχικές συμφωνίες για δουλειά και οι νέες εργασίες θα ξεκινήσουν όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί», είπε.

Ωστόσο, με την οικονομική πτώση που αναμένεται να υπάρξει τους επόμενους μήνες, η Fitzpatrick είπε ότι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα διασφαλίσουν ότι τα πακέτα που προσφέρονται αντικατοπτρίζουν τις νέες συνθήκες.

«Επομένως, οι εταιρείες πρέπει να παρακολουθούν στενά τον τρόπο με τον οποίο οι διακυμάνσεις στα νομίσματα επηρέασαν το κόστος ζωής των ομογενών και, εάν είναι απαραίτητο, να προσαρμόσουν τα πακέτα αποζημίωσης. Η εξοικονόμηση κόστους θα παραμείνει επίσης υψηλή στην ημερήσια διάταξη καθώς οι εταιρείες αποφασίζουν πότε και πού θα στείλουν τους εργαζομένους τους», πρόσθεσε.