Οι Έλληνες «πρωταγωνιστές» της πανδημίας του κορωνοϊού

Οι Έλληνες «πρωταγωνιστές» της πανδημίας του κορωνοϊού
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας (Κ) επισκέπτεται τη συνοικία Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, Παρασκευή 10 Απριλίου 2020, η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων κορονοϊού, Covid-19 στον οικισμό των ρομά της περιοχής. Κυβερνητικό κλιμάκιο, στο οποίο συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, μετέβη στην περιοχή της Νέας Σμύρνης προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άνθρωποι που ξεχώρισαν με τη δράση τους στη διαρκή μάχη κατά του κορωνοϊού.

Από τη Στέλλα Ταξίδη

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει άρδην την καθημερινότητά μας, με το κλείσιμο εταιρειών, καταστημάτων και σχολείων, τον περιορισμό της κυκλοφορίας και το άγχος που κυριαρχεί σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ανέδειξε την αλληλεγγύη και τη συσπείρωση, την αναγνώριση των αφανών ηρώων της πρώτης γραμμής στον τομέα της υγείας ή της εφοδιαστικής αλυσίδας. Καλλιέργησε μια νέα συλλογικότητα, έδωσε φωνή στους ειδικούς και τους επιστήμονες και μας έμαθε να σεβόμαστε ξανά την πολιτεία.

Εν μέσω αυτής της κατάστασης, κάποιοι συνάνθρωποί μας, μεταξύ των οποίων βρίσκονται επιστήμονες, καθηγητές, δήμαρχοι και νοσηλευτές βάζουν τα δυνατά τους προκειμένου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα την πανδημία του κορωνοϊού και να περάσουμε ξανά στην κανονικότητα.

Το Fortune Greece σε μια προσπάθεια αναγνώρισης της προσπάθειας των ανθρώπων αυτών, συγκέντρωσε κάποιους από τους «πρωταγωνιστές» της πανδημίας, που έχουν ξεχωρίσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.