Οι εταιρείες με τα μεγαλύτερα έσοδα στον κόσμο

Οι εταιρείες με τα μεγαλύτερα έσοδα στον κόσμο
The Apple store at IFC on August 7, 2021 in Hong Kong, China. (Photo by Marc Fernandes/NurPhoto) (Photo by Marc Fernandes / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Στις επιχειρήσεις με τα μεγαλύτερα κέρδη συμπεριλαμβάνονται οι πιο γνωστοί τεχνολογικοί κολοσσοί, των οποίων τα προϊόντα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Συχνά οι πιο κερδοφόρες εταιρείες του κόσμου προσφέρουν μια ματιά στο ποιες χώρες διαθέτουν τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, και τους τομείς με τη μεγαλύτερη οικονομική επιρροή. Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου με διαφορά, οι ΗΠΑ και η Κίνα, σχεδόν μονωπωλούν τη λίστα, ενώ είναι εξίσου σημαντικό πως οι μισές από τις εταιρείες ασχολούνται με την τεχνολογία και οι άλλες μισές με τα χρηματοοικονομικά.

Δεδομένου ότι τα κέρδη είναι γνωστά μόνο για εισηγμένες στο χρηματιστήριο ή για εκείνες που σχεδιάζουν να εισαχθούν σε χρηματιστήριο, τα κέρδη μεγάλου αριθμού εταιρειών σε όλο τον κόσμο, ιδίως κρατικών, παραμένουν άγνωστα και δεν περιλαμβάνονται στη λίστα.

Πηγή: Statista