Οι καλύτερες superzoom φωτογραφικές μηχανές

Οι καλύτερες superzoom φωτογραφικές μηχανές

Μια οικονομική και βολική εναλλακτική λύση έναντι των DSLR.

Του Κώστα Φαρμάκη 

Οι παθιασμένοι με τη φωτογραφία δεν χρειάζονται συμβουλές, ξέρουν τι θέλουν και πώς θα το αποκτήσουν. Τις περισσότερες φορές καταλήγουν με την κάμερα των ονείρων τους και τους φακούς εκείνους που θα κάνουν ακριβώς τη δουλειά που χρειάζεται.

Τι επιλογές έχουμε, όμως, όσοι θέλουμε μεν να τραβάμε φωτογραφίες πολύ καλής ποιότητας και με μεγάλο οπτικό zoom, χωρίς να έχουμε τον πονοκέφαλο της αλλαγής των φακών, της μεγάλης και βαριάς τσάντας και χωρίς να ξοδέψουμε μια μικρή περιουσία;

Τη λύση τη δίνουν οι superzoom ή bridge μηχανές. Έχουν τις περισσότερες από τις λειτουργίες της DSLR και «γεφυρώνουν» -εξ ου και το όνομά τους- το χάσμα μεταξύ των συνηθισμένων point-and-shoot μηχανών και των ακριβών. Μεταξύ άλλων, έχουν χειροκίνητο έλεγχο, μπορούν να αποθηκεύσουν σε raw format, αλλά και σε JPEG, και ο φακός τους έχει τόσο μεγάλο εύρος εστίασης που η πλειονότητα των χρηστών τους δεν βρίσκει την ανάγκη να τον αλλάξει.

Προσφέρουν ευελιξία και ευκολία χρήσης, σύνδεση με Wi-Fi για ευκολότερη μεταφορά, μεγάλη οθόνη απεικόνισης, ακόμα και viewfinder. Αν και, ουσιαστικά, πρόκειται για συμβιβασμό, είναι ένας εξαιρετικά συμφέρων συμβιβασμός που αξίζει να εξετάσετε αν είστε στο στάδιο του «σοβαρού χομπίστα», δηλαδή προτού περάσετε στην άλλη όχθη και αγοράσετε μια πραγματικά καλή και ακριβή κάμερα.

Ας δούμε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της αγοράς