Ο παράδεισος των συνταξιούχων: Οι δέκα καλύτερες χώρες για τα “χρυσά χρόνια”

Ο παράδεισος των συνταξιούχων: Οι δέκα καλύτερες χώρες για τα “χρυσά χρόνια”
Photo: pixabay.com
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται πώς δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα τους όταν πάρουν σύνταξη, αφού αναζητούν μέρη που θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και με σωστές συνθήκες.

Για τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο, η συνταξιοδότηση είναι μια στιγμή για να αποχαιρετήσουν τα άγχη της εργασιακής ζωής και να ανακαλύψουν ένα ειδυλλιακό σημείο όπου μπορούν επιτέλους να χαλαρώσουν. Για κάποιους, είναι μια ξαπλώστρα, για άλλους είναι μια εντελώς άλλη χώρα. Για τον τυχερό δεύτερο, το βασικό ερώτημα είναι…πού θα ζήσει;

Ο καθένας έχει τη δική του άποψη για το τι σημαίνει η τέλεια τοποθεσία συνταξιοδότησης, όμως ο Παγκόσμιος Δείκτης Συνταξιοδότησης 2022 της επενδυτικής τράπεζας Natixis μπορεί να δώσει μια κατεύθυνση.

Για την κατάταξη αξιολογήθηκαν 44 χώρες παγκοσμίως, σύμφωνα με παράγοντες όπως η υγεία, τα οικονομικά στοιχεία κατά τη συνταξιοδότηση, την ποιότητα ζωής και την υλική ευημερία στην τρίτη ηλικία. Στη συνέχεια βαθμολογήθηκανε, με 100 βαθμούς να είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Παρακάτω θα δούμε τις χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ανθρώπους που βγαίνουν στη σύνταξη.

Πηγή: Statista