Πώς μπορείτε να γίνετε εκατομμυριούχοι

Πώς μπορείτε να γίνετε εκατομμυριούχοι

Οι περισσότεροι είναι αυτοδημιούργητοι και στηρίχτηκαν στις δικές τους δυνάμεις. Εσείς, έχετε αυτό που χρειάζεται για να γίνετε ο επόμενος;

Του Κώστα Φαρμάκη 

Σε αντίθεση με αυτά που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, η πλειονότητα των εκατομμυριούχων είναι αυτοδημιούργητοι και πέτυχαν το στόχο τους κυρίως μέσω της αποταμίευσης. Εκείνοι που κληρονόμησαν πολλά χρήματα ή τα κέρδισαν ως υψηλόβαθμα στελέχη ή ιδρύοντας επιτυχημένες εταιρείες είναι πολύ λιγότεροι, σχεδόν η εξαίρεση.

Ως εκατομμυριούχος ορίζεται όχι αυτός που έχει 1.000.000 € στην τράπεζα, αλλά εκείνος που οι καταθέσεις του, η αξία των ακινήτων και των επενδύσεών του, μαζί με το συνταξιοδοτικό του πρόγραμμα, ξεπερνά αυτό το ποσό. Ωστόσο, ο αριθμός των Ελλήνων εκατομμυριούχων είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί, ειδικά μετά την κρίση που άλλαξε άρδην τις αξίες τόσο των επενδύσεων όσο και των ακινήτων. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ανέρχεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, το εκατομμύριο δεν είναι και τόσο δύσκολος στόχος. Αν μέχρι πρόσφατα ένα απλό διαμέρισμα στην Αθήνα άξιζε 300.000 € και οι περισσότεροι Έλληνες έχουν κάποιου είδους ακίνητη περιουσία, ο δρόμος μέχρι το ορόσημο αυτό του πλούτου δεν είναι ιδιαίτερα μακρύς.

Ας δούμε πώς μπορείτε και εσείς να γίνετε εκατομμυριούχοι!