Πόσα χρήματα έχει βγάλει το κινηματογραφικό franchise των Πειρατών της Καραϊβικής

Πόσα χρήματα έχει βγάλει το κινηματογραφικό franchise των Πειρατών της Καραϊβικής
Pirates des Caraïbes, le secret du coffre maudit Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest Year: 2006 - USA Johnny Depp Director: Gore Verbinski (Photo by Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP) Photo: AFP
Η επιτυχία του franchise αποδίδεται στην πρωτοποριακή χρήση της τεχνολογίας, το «μπλέξιμο» πραγματικότητας και φαντασίας, αλλά και τη συγχώνευση δράσης, χιούμορ και φανταστικών στοιχείων.

Εμπνευσμένο από το θεματικό πάρκο της Disneyland, το franchise Pirates of the Caribbean μύησε το κοινό σε έναν κόσμο ίντριγκας στην ανοιχτή θάλασσα και φυσικά στον αδίστακτα γοητευτικό Captain Jack Sparrow, έναν ρόλο που υποδύθηκε με εμβληματικό τρόπο ο Johnny Depp. Βασισμένες στη Χρυσή Εποχή της Πειρατείας, οι ταινίες ακολουθούν τις περιπέτειες του καπετάνιου και των συντρόφων του καθώς πολεμούν υπερφυσικές δυνάμεις, αντίπαλους πειρατές και το βρετανικό ναυτικό.

Με μόνο πέντε ταινίες στο ρόστερ του, η σειρά Pirates of the Caribbean έχει εισπράξει πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, καθιστώντας την ένα από τα πιο κερδοφόρα κινηματογραφικά franchise όλων των εποχών. Το franchise είναι επίσης το πρώτο με δύο ή περισσότερες ταινίες με εισπράξεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο συνδυασμός δράσης, χιούμορ και φανταστικών στοιχείων έκανε τη σειρά ταινιών μία από τις πιο αγαπημένες του κοινού, προκαλώντας νέο ενδιαφέρον για την πειρατική παράδοση και εμπνέοντας αμέτρητα κοστούμια αποκριών. Ο αντίκτυπος του franchise επεκτάθηκε σε θεματικά πάρκα, βιντεοπαιχνίδια και εμπορεύματα, δημιουργώντας μια τεράστια αυτοκρατορία πολυμέσων.

Ας δούμε τις ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις των Πειρατών της Καραϊβικής.

Πηγή: The Richest