Οι σημαντικότερες Ελληνίδες φιλάνθρωποι

Οι σημαντικότερες Ελληνίδες φιλάνθρωποι

Το FortuneGreece παρουσιάζει τις πέντε γυναίκες οι οποίες προσφέρουν με το έργο τους ελπίδα σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Της Μαρίας Ακριβού

Το πόσο εξελιγμένη είναι μια κοινωνία φαίνεται από το πόσο φροντίζει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της. Το Κράτος σίγουρα παίζει πρωτεύοντα ρόλο, αλλά η δράση της φιλανθρωπίας τις περισσότερες φορές το ξεπερνά. Τις τελευταίες δεκαετίες αρκετές ΜΚΟ και Σωματεία έχουν παράξει σημαντικό έργο στηρίζοντας ηθικά και υλικά συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη. Πίσω από αυτές τις οργανώσεις κρύβονται Έλληνες Ιδιώτες και κυρίως γυναίκες.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του Fortune στις ισχυρές γυναίκες που πρωταγωνιστούν από τις επιχειρήσεις μέχρι την πολιτική και την τέχνη, αλλά και ενόψει της κυκλοφορίας του νέου τεύχους το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου με την εφημερίδα «Επένδυση», σας παρουσιάζουμε πέντε δυναμικές γυναίκες από το χώρο της φιλανθρωπίας.

Η λίστα καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και την ιστορικότητα του Σωματείου, όπως επίσης το προσωπικό έργο και την αναγνωσιμότητα από την κοινωνία, Ελληνίδων που πρωτοστατούν λαμβάνοντας τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.