Αφιέρωμα: Οι 5 πιο διάσημες θεωρίες συνωμοσίας!

Αφιέρωμα: Οι 5 πιο διάσημες θεωρίες συνωμοσίας!
Photo:

Δείτε ποιες είναι οι πιο γνωστές από αυτές. 

Ένα από τα κοινωνικά φαινόμενα, που πάντα λάτρευα, ήταν οι θεωρίες συνωμοσίας. Θεωρίες που στηρίζονται σε ένα γεγονός (για τον υπόλοιπο κόσμο) και παίρνουν εντελώς διαφορετικές (ακόμα και μεταφυσικές διαστάσεις) για τους συνωμοσιολόγους. Ας δούμε λοιπόν τις 5 πιο γνωστές:

1) Προσσελήνωση
Σύμφωνα με τη συνωμοσία, οι αστροναύτες δεν προσγειώθηκαν ποτέ στη σελήνη. Για την ακρίβεια δεν έφυγαν ποτέ. Καλογυρισμένο έργο του Hollywood, με πιθανό συνεργάτη τη CIA. Οι φωτογραφίες… μιλούν (; ) από μόνες τους, αφού τα τοπία φαίνονται πανομοιότυπα ενώ θεωρητικά απέχουν πολλά μίλια μεταξύ τους, δεν φαίνεται πουθενά κρατήρας προσεδάφισης, ενώ η σημαία που τοποθέτησαν οι Αμερικανοί αστροναύτες φαίνεται να κυματίζει, παρά το ότι στη Σελήνη δεν πνέουν άνεμοι. Μάλιστα τη δεκαετία του 70, σε σχετικό γκάλοπ (ποιος είπε ότι είναι σημείο των καιρών μας) το 1/3 των Αμερικανών, πίστευε πως δεν έγινε ποτέ η προσσελήνωση. Ένα μικρό βήμα για τον Άρμστρονγκ, ένα τεράστιο για τις συνωμοσίες…

2) 11η Σεπτεμβρίου
Το διάσημο nine eleven, έχει γίνει σειρά από το BBC και έχει πωρώσει (και ενώσει) τους συνωμοσιολόγους όλης της γης. Από πίσω φυσικά οι Εβραίοι ή το Εβραϊκό λόμπυ των ΗΠΑ. Μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη θεωρία, αφορούν τον τρόπο κατάρρευσης των Δίδυμων Πύργων, ο οποίος παραπέμπει, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της, σε ελεγχόμενη κατεδάφιση με εκρηκτικά. Επιπλέον, οι φωτογραφίες του αεροπλάνου που προσέκρουσε στο αμερικανικό Πεντάγωνο, φαίνονται επεξεργασμένες, με απουσία καθισμάτων επιβατών, αποσκευών, ή πτωμάτων γύρω από τα συντρίμμια του σκάφους. Τέλος, το γεγονός ότι κανένα στρατιωτικό αεροπλάνο δεν απογειώθηκε από την κοντινή βάση Έντουαρντς για να αναχαιτίσει την πτήση 77, παρά το ότι για 40 ολόκληρα λεπτά βρισκόταν εκτός πορείας, ενισχύει την άποψη των υποστηρικτών της θεωρίας.

Διαβάστε περισσότερα στο neolaia.gr