Αυτοί είναι οι μεγιστάνες του Χόλιγουντ

Αυτοί είναι οι μεγιστάνες του Χόλιγουντ

Η λίστα με τους δέκα πλουσιότερους παραγωγούς και σκηνοθέτες της μεγάλης οθόνης.

Οι διακρίσεις και τα βραβεία του Χόλιγουντ είναι πολλά, αλλά ένα είναι το πιο πολυπόθητο: να βρεθείς στη λίστα των δέκα πλουσιότερων παραγωγών και σκηνοθετών του.

Ο σκηνοθέτης του Star Wars Τζορτζ Λούκας βρίσκεται στην κορυφή με περιουσία 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Wealth-X.

Εκτός από τα έσοδα από τον «Πόλεμο των Άστρων», ο Λούκας συγκέντρωσε πολύ χρήμα από την πώληση της εταιρείας του, LucasFilm, στη Disney για 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά τον Λούκας συναντάμε τον ιδιοκτήτη της New Regency Films, Άρνον Μίλτσαν, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, και τον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ με 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όλη η λίστα απαρτίζεται από λευκούς, και οχτώ στους δέκα είναι άνω των 60 ετών ενώ οι δύο που απομένουν διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους.

Το προφίλ αυτό συμβαδίζει με το προφίλ του μέσου δισεκατομμυριούχου ανά την υφήλιο. Σύμφωνα με το Wealth-X, ο μέσος δισεκατομμυριούχος είναι 63 ετών και άγγιξε το πρώτο του δισεκατομμύριο μετά τα σαράντα του.

Να και η πλήρης λίστα των μεγιστάνων του Χόλιγουντ: