Αυτό είναι το ακριβότερο SUV της αγοράς

Αυτό είναι το ακριβότερο SUV της αγοράς

Το 200.000 δολαρίων SVAutobiography της Land Rover «έκοψε την ανάσα» των επισκεπτών της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Η Land Rover αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το τελευταίο υπερπολυτελές μοντέλο της έκδοσης Range Rover, το SVAutobiography. Το νέο μοντέλο SUV θα αντικαταστήσει στη σειρά το Autobiography Black.

Η αρχική τιμή του νέου SUV φτάνει τα 199.495 δολάρια, 12 χιλιάδες ακριβότερα από το προηγούμενο μοντέλο. Το SVAutobiography περιλαμβάνει έναν κινητήρα V8, 550 ίππων, κιβώτιο 8 ταχυτήτων και το δεύτερης-γενιάς Terrain Response System της Land Rover.

Οι ανέσεις και η πολυτέλεια του νέου SUV είναι εντυπωσιακές. Οι επιβάτες των πίσω θέσεων, για παράδειγμα, έχουν πρόσβαση σε έναν καταψύκτη ποτών που και πτυσσόμενα τραπέζια. Στα στιλιστικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνει μια νέα μπροστινή μάσκα από γραφίτη και χρώμιο.

Προς το παρόν, το SVAutobiography μπορεί να υπερηφανεύεται πως κατέχει τον τίτλο του ακριβότερου SUV στην αγορά. Αλλά σύντομα ο τίτλος του αυτός μπορεί να αποτελεί παρελθόν καθώς μια σειρά από νέα υπερπολυτελή SUVs ετοιμάζονται να παρουσιαστούν στο κοινό.

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι τα ονόματα των εταιρειών που ενδιαφέρονται για την κατηγορία. Lamborghini, Bentley, Maserati ακόμα και η Rolls Royce έχουν βάλει στο στόχαστρο την αγορά των SUVs και αναμένεται να παρουσιάσουν τα πρώτα τους μοντέλα τα επόμενα χρόνια. H Jaguar, η οποία ανήκει στην Jaguar Land Rover, ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για τη δημιουργία του πρώτου της αυτοκινήτου της κατηγορίας, του F-PACE, που θα παρουσιαστεί το 2016, ενώ η Aston Martin παρουσίασε το μοντέλο DBX στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτων της Γενεύης.

Από αυτές, η Bentley αναμένεται να είναι η πρώτη που θα βγάλει το δικό της μοντέλο στην αγορά, ίσως μέσα στο 2015. Οι υπόλοιπες εταιρείες αναμένεται να καθυστερήσουν δύο ή τρία χρόνια.